ПРЕДСТАВЉАМО: Драган Бабић, кандидат Рафтинг савеза Републике Српске: "За длаку" измакла медаља на ЕП

Душан Репија
ПРЕДСТАВЉАМО: Драган Бабић, кандидат Рафтинг савеза Републике Српске: "За длаку" измакла медаља на ЕП

БАЊАЛУКА - Трећу годину у низу кандидат за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске испред Рафтинг савеза РС је Драган Бабић. Члан Нектар Дајак клуба остварио је сјајне резултате у текућој години, баш као и претходних, па је доказао да је најбољи представник Српске и БиХ у овом спорту. У мору медаља које је освојио ипак издваја такмичење на којем су га стотинке дијелиле од постоља.

- Освојио сам четврто мјесто на Европском првенству у дисциплини спуст, а пето укупно. С једне стране ми је жао што се пред домаћом публиком, јер је мој клуб организовао првенство Старог континента, нисмо окитили медаљом, а с друге сам опет поносан што тако високо котирамо у европским оквирима - рекао је Бабић.

Успјешнији је био у еврокуповима који су одржани у Србији и Аустрији. Заједно са својим колегама нарочито се добро показао на такмичењима с друге стране Дрине.

- Друга мјеста у спринту и спусту свакако су нам значајно помогла да заузмемо укупно треће мјесто у конкуренцији више од 80 тимова из 15 земаља. Такође, посебно бих издвојио велику побједу на највећем воденом маратону у чешком Крумлову у конкуренцији 80 посада. То је заиста сјајно такмичење које окупи најбоље рафтингаше свијета. Прелијепо је видјети и доживјети све то, а нарочито је лијепо када освојите прво мјесто у таквој конкуренцији - нагласио је Бабић.

Брзаци Врбаса остављају без даха све који се баве овим спортом. Када се томе дода и сјајна организација Европског првенства, није ни чудо што је Бањалука један од најозбиљнијих кандидата за добијање организације Свјетског првенства 2021. године.

- Ми смо врло млад савез, али захваљујући резултатима, организацији и условима имамо завидан рејтинг у европским и свјетским оквирима. Надам се да ћемо добити Свјетско првенство, које би било велика ствар не само за наш клуб и савез него за Бањалуку и цијелу Републику Српску - закључио је Бабић.

Додао је да ­му је велика част што је трећи пут номинован за традиционалну акцију нашег листа, те се нада да ће надмашити прошлогодишњи резултат, када је заузео десето мјесто.

 

Планови

Осим што ће настојати да добију организацију Свјетског првенства, Бањалучани имају и велике такмичарске планове за идућу годину.

- Надам се да ћемо направити корак више у Еврокупу или бар поновити овогодишњи резултат. Циљ је и медаља на Европском првенству којем је домаћин Чешка, као и пласман међу првих пет екипа на Гран прију у Кини, на којем смо ове године заузели четврто мјесто - рекао је Бабић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана