PREDSTAVLjAMO: Dragan Babić, kandidat Rafting saveza Republike Srpske: "Za dlaku" izmakla medalja na EP

Dušan Repija
PREDSTAVLjAMO: Dragan Babić, kandidat Rafting saveza Republike Srpske: "Za dlaku" izmakla medalja na EP

BANjALUKA - Treću godinu u nizu kandidat za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske ispred Rafting saveza RS je Dragan Babić. Član Nektar Dajak kluba ostvario je sjajne rezultate u tekućoj godini, baš kao i prethodnih, pa je dokazao da je najbolji predstavnik Srpske i BiH u ovom sportu. U moru medalja koje je osvojio ipak izdvaja takmičenje na kojem su ga stotinke dijelile od postolja.

- Osvojio sam četvrto mjesto na Evropskom prvenstvu u disciplini spust, a peto ukupno. S jedne strane mi je žao što se pred domaćom publikom, jer je moj klub organizovao prvenstvo Starog kontinenta, nismo okitili medaljom, a s druge sam opet ponosan što tako visoko kotiramo u evropskim okvirima - rekao je Babić.

Uspješniji je bio u evrokupovima koji su održani u Srbiji i Austriji. Zajedno sa svojim kolegama naročito se dobro pokazao na takmičenjima s druge strane Drine.

- Druga mjesta u sprintu i spustu svakako su nam značajno pomogla da zauzmemo ukupno treće mjesto u konkurenciji više od 80 timova iz 15 zemalja. Takođe, posebno bih izdvojio veliku pobjedu na najvećem vodenom maratonu u češkom Krumlovu u konkurenciji 80 posada. To je zaista sjajno takmičenje koje okupi najbolje raftingaše svijeta. Prelijepo je vidjeti i doživjeti sve to, a naročito je lijepo kada osvojite prvo mjesto u takvoj konkurenciji - naglasio je Babić.

Brzaci Vrbasa ostavljaju bez daha sve koji se bave ovim sportom. Kada se tome doda i sjajna organizacija Evropskog prvenstva, nije ni čudo što je Banjaluka jedan od najozbiljnijih kandidata za dobijanje organizacije Svjetskog prvenstva 2021. godine.

- Mi smo vrlo mlad savez, ali zahvaljujući rezultatima, organizaciji i uslovima imamo zavidan rejting u evropskim i svjetskim okvirima. Nadam se da ćemo dobiti Svjetsko prvenstvo, koje bi bilo velika stvar ne samo za naš klub i savez nego za Banjaluku i cijelu Republiku Srpsku - zaključio je Babić.

Dodao je da ­mu je velika čast što je treći put nominovan za tradicionalnu akciju našeg lista, te se nada da će nadmašiti prošlogodišnji rezultat, kada je zauzeo deseto mjesto.

 

Planovi

Osim što će nastojati da dobiju organizaciju Svjetskog prvenstva, Banjalučani imaju i velike takmičarske planove za iduću godinu.

- Nadam se da ćemo napraviti korak više u Evrokupu ili bar ponoviti ovogodišnji rezultat. Cilj je i medalja na Evropskom prvenstvu kojem je domaćin Češka, kao i plasman među prvih pet ekipa na Gran priju u Kini, na kojem smo ove godine zauzeli četvrto mjesto - rekao je Babić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana