ПРЕДСТАВЉАМО Драган Бабић, кандидат Рафтинг савеза Републике Српске: У својој Бањалуци остварио снове

 Дејан Кондић
ПРЕДСТАВЉАМО Драган Бабић, кандидат Рафтинг савеза Републике Српске: У својој Бањалуци остварио снове

БАЊАЛУКА - Годину на измаку дуго ће памтити чланови рафтинг селекције БиХ из Бањалуке, јер су у свом граду на Свјетском првенству у дисциплини паралелни спринт освојили бронзану медаљу. Један од најзаслужнијих за тај резултат био је Драган Бабић.

Пети пут је Бабић дио “Гласове” приче Избора најбољег спортисте Републике Српске, овај пут са резултатом каријере постигнутим на рафтинг Мундијалу у његовој Бањалуци. Бронза у “хед ту хед” дисциплини сија златним сјајем за њега и његове другове из селекције.

- Сав фокус нам је био на шампионату у Бањалуци. Успјели смо коначно доћи до те свјетске медаље. Досањали смо своје снове. Цијели живот тренирамо, боримо се и коначно смо у нашем граду успјели да то остваримо и обрадујемо све наше навијаче. Послије кикса у спринту, та бронза је дошла као мелем на рану. Морам да похвалим да је то Свјетско првенство једно од до сада најбоље организованих и наша медаља добија на једном додатном значају. У нашој категорији је била јака конкуренција и јако пуно нам то значи. Иначе, то је прва и једина медаља за БиХ у сениорској категорији, онда вам је јасно какав смо подвиг направили. До сада наша екипа има пет освојених медаља, а БиХ шест укупно - рекао је Бабић.

Поносан је и на друго мјесто са својом екипом остварено на највећем воденом маратону у Чешкој, али и побједу у трци дајак-чамаца у Бањалуци.

- Након 20 година сам по други пут успио да побиједим Андреја Замола. То је све било у склопу припрема за Свјетско првенство и ту сам осјетио да имам снаге за велики резултат - констатовао је Бабић.

У наредној години Драгана и његове колеге очекује Европско првенство у чешком Липну које је на програму крајем августа.

- На основу овог пласмана из Бањалуке напашћемо титулу европског шампиона. На Мундијалу смо побиједили Чешку, која ће нам на Евру бити највећи конкурент, тако да очекујем да их можемо добити. Сљедеће сезоне имамо и неколико мањих такмичења. У Бањалуци ће се првог викенда у јуну одржати и Свјетски куп. То ће нам бити припремно такмичење за Европско првенство. Покушаћемо и ту доћи до доброг резултата, јер је то фактички главни испит колико смо спремни пред ЕП - закључио је Бабић.

Аргентина пала у финишу

Бабићева екипа, која је освојила бронзу на Врбасу, 14 година је заједно. На три свјетска првенства, на Новом Зеланду, у Уједињеним Арапским Емиратима и Индонезији су били близу, међутим, одличје им је увијек измицало “за длаку”. У Бањалуци им се све вратило.

- У чувеном полуфиналу смо изгубили од Јапана, али смо у борби за треће мјесто побиједили фаворизовану Аргентину у фото-финишу - истакао је Бабић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана