PREDSTAVLjAMO Dragan Babić, kandidat Rafting saveza Republike Srpske: U svojoj Banjaluci ostvario snove

 Dejan Kondić
PREDSTAVLjAMO Dragan Babić, kandidat Rafting saveza Republike Srpske: U svojoj Banjaluci ostvario snove

BANjALUKA - Godinu na izmaku dugo će pamtiti članovi rafting selekcije BiH iz Banjaluke, jer su u svom gradu na Svjetskom prvenstvu u disciplini paralelni sprint osvojili bronzanu medalju. Jedan od najzaslužnijih za taj rezultat bio je Dragan Babić.

Peti put je Babić dio “Glasove” priče Izbora najboljeg sportiste Republike Srpske, ovaj put sa rezultatom karijere postignutim na rafting Mundijalu u njegovoj Banjaluci. Bronza u “hed tu hed” disciplini sija zlatnim sjajem za njega i njegove drugove iz selekcije.

- Sav fokus nam je bio na šampionatu u Banjaluci. Uspjeli smo konačno doći do te svjetske medalje. Dosanjali smo svoje snove. Cijeli život treniramo, borimo se i konačno smo u našem gradu uspjeli da to ostvarimo i obradujemo sve naše navijače. Poslije kiksa u sprintu, ta bronza je došla kao melem na ranu. Moram da pohvalim da je to Svjetsko prvenstvo jedno od do sada najbolje organizovanih i naša medalja dobija na jednom dodatnom značaju. U našoj kategoriji je bila jaka konkurencija i jako puno nam to znači. Inače, to je prva i jedina medalja za BiH u seniorskoj kategoriji, onda vam je jasno kakav smo podvig napravili. Do sada naša ekipa ima pet osvojenih medalja, a BiH šest ukupno - rekao je Babić.

Ponosan je i na drugo mjesto sa svojom ekipom ostvareno na najvećem vodenom maratonu u Češkoj, ali i pobjedu u trci dajak-čamaca u Banjaluci.

- Nakon 20 godina sam po drugi put uspio da pobijedim Andreja Zamola. To je sve bilo u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo i tu sam osjetio da imam snage za veliki rezultat - konstatovao je Babić.

U narednoj godini Dragana i njegove kolege očekuje Evropsko prvenstvo u češkom Lipnu koje je na programu krajem avgusta.

- Na osnovu ovog plasmana iz Banjaluke napašćemo titulu evropskog šampiona. Na Mundijalu smo pobijedili Češku, koja će nam na Evru biti najveći konkurent, tako da očekujem da ih možemo dobiti. Sljedeće sezone imamo i nekoliko manjih takmičenja. U Banjaluci će se prvog vikenda u junu održati i Svjetski kup. To će nam biti pripremno takmičenje za Evropsko prvenstvo. Pokušaćemo i tu doći do dobrog rezultata, jer je to faktički glavni ispit koliko smo spremni pred EP - zaključio je Babić.

Argentina pala u finišu

Babićeva ekipa, koja je osvojila bronzu na Vrbasu, 14 godina je zajedno. Na tri svjetska prvenstva, na Novom Zelandu, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Indoneziji su bili blizu, međutim, odličje im je uvijek izmicalo “za dlaku”. U Banjaluci im se sve vratilo.

- U čuvenom polufinalu smo izgubili od Japana, ali smo u borbi za treće mjesto pobijedili favorizovanu Argentinu u foto-finišu - istakao je Babić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana