ПРЕДСТАВЉАМО … Ђорђе Купусовић, кандидат Бициклистичког савеза: Пролетио друмовима Српске

 Милан Зубовић
ПРЕДСТАВЉАМО … Ђорђе Купусовић, кандидат Бициклистичког савеза: Пролетио друмовима Српске

ТИВАТ - Име Ђорђа Купусовића први пут се нашло међу кандидатима за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске, а предложио га је Бициклистички савез РС.

Члан је Бициклистичког клуба BN Cycling Team, док на двојну регистрацију вози за Металац из Ваљева. У години која полако цури ка своме крају Купусовић је постао апсолутни шампион Републике Српске у категорији елита у друмској трци, трци на хронометар и критеријумској трци, да би у истим дисциплинама био вицешампион БиХ.

- Иза мене је веома успјешна година током које сам представљао два клуба и остварио своје циљеве. Шампион сам Републике Српске у свим тркама у дисциплинама у којима сам наступио, док сам на нивоу БиХ други. То ми је мотив да још јаче наставим и идуће године постанем апсолутни првак БиХ - рекао је Купусовић.

Поред наступа на домаћим тркама, учествовао је и на међународним. У Бугарској није остварио значајнији резултат, на Трци кроз Албанију био је међу 100 најбољих. Трку кроз Србију завршио је на 88. мјесту, док је Лигу Србије током које је вожено десет трка завршио између деветог и 14. мјеста.

- У свом профи тиму ја сам радник за лидера, тако да па сам на трци Свјетске лиге у Турској био између 90. и 100. мјеста од 180 такмичара. На чувеној трци Београд - Бањалука био сам 21. на првој етапи, што сматрам великим успјехом. Тренутно сам на припремама у Тивту и жеља ми је да идуће године на истој трци будем међу првих 20 бициклиста током прве етапе која ће се завршити у мојој родној Бијељини, што би био фантастичан успјех с обзиром на веома јаку конкуренцију - истакао је Купусовић.

Будући свештеник

Поред тога што је професионални бициклиста, Купусовић у Београду завршава студије теологије и посветиће се свештеничком позиву. Једна медијска кућа правила је причу о њему јер је раритет да се будући свештеник бави професионалним спортом.

- Многи ме питају како успијевам да ускладим обавезе. Одговорим им да, кад нешто волиш, онда ништа није тешко и за све се нађе времена те је потребно само се добро организовати - рекао је Купусовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана