PREDSTAVLjAMO … Đorđe Kupusović, kandidat Biciklističkog saveza: Proletio drumovima Srpske

 Milan Zubović
PREDSTAVLjAMO … Đorđe Kupusović, kandidat Biciklističkog saveza: Proletio drumovima Srpske

TIVAT - Ime Đorđa Kupusovića prvi put se našlo među kandidatima za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske, a predložio ga je Biciklistički savez RS.

Član je Biciklističkog kluba BN Cycling Team, dok na dvojnu registraciju vozi za Metalac iz Valjeva. U godini koja polako curi ka svome kraju Kupusović je postao apsolutni šampion Republike Srpske u kategoriji elita u drumskoj trci, trci na hronometar i kriterijumskoj trci, da bi u istim disciplinama bio vicešampion BiH.

- Iza mene je veoma uspješna godina tokom koje sam predstavljao dva kluba i ostvario svoje ciljeve. Šampion sam Republike Srpske u svim trkama u disciplinama u kojima sam nastupio, dok sam na nivou BiH drugi. To mi je motiv da još jače nastavim i iduće godine postanem apsolutni prvak BiH - rekao je Kupusović.

Pored nastupa na domaćim trkama, učestvovao je i na međunarodnim. U Bugarskoj nije ostvario značajniji rezultat, na Trci kroz Albaniju bio je među 100 najboljih. Trku kroz Srbiju završio je na 88. mjestu, dok je Ligu Srbije tokom koje je voženo deset trka završio između devetog i 14. mjesta.

- U svom profi timu ja sam radnik za lidera, tako da pa sam na trci Svjetske lige u Turskoj bio između 90. i 100. mjesta od 180 takmičara. Na čuvenoj trci Beograd - Banjaluka bio sam 21. na prvoj etapi, što smatram velikim uspjehom. Trenutno sam na pripremama u Tivtu i želja mi je da iduće godine na istoj trci budem među prvih 20 biciklista tokom prve etape koja će se završiti u mojoj rodnoj Bijeljini, što bi bio fantastičan uspjeh s obzirom na veoma jaku konkurenciju - istakao je Kupusović.

Budući sveštenik

Pored toga što je profesionalni biciklista, Kupusović u Beogradu završava studije teologije i posvetiće se svešteničkom pozivu. Jedna medijska kuća pravila je priču o njemu jer je raritet da se budući sveštenik bavi profesionalnim sportom.

- Mnogi me pitaju kako uspijevam da uskladim obaveze. Odgovorim im da, kad nešto voliš, onda ništa nije teško i za sve se nađe vremena te je potrebno samo se dobro organizovati - rekao je Kupusović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana