ПРЕДСТАВЉАМО: Давор Тубић, кандидат Бициклистичког савеза Републике Српске: Значи ми што неко прати мој рад и труд

Синиша Котараш
ПРЕДСТАВЉАМО: Давор Тубић, кандидат Бициклистичког савеза Републике Српске: Значи ми што неко прати мој рад и труд

БАЊАЛУКА - Члан бањалучког БСК-а и репрезентативац БиХ Давор Тубић овогодишњи је приједлог Бициклистичког савеза Републике Српске у традиционалној акцији “Гласа Српске” Избор десет најбољих спортиста РС.

Иако је током године на измаку због пандемије вируса корона отказано доста такмичења, ипак их је остало довољно да овај искусни такмичар оствари резултате довољно добре да се другу годину заредом нађе у конкуренцији за најбољег спортисту Републике Српске.

Ове године је, између осталог, освојио друго мјесто на првенству БиХ у друмској трци као и на хронометар, те четврто мјесто у генералном пласману Премијер лиге. Истовремено, шампион је Републике Српске у друмском бициклизму и вожњи на хронометар, а заузео је и шесто мјесто у трци за отворени Куп Београда.

- Иако имам заиста много искуства, овај приједлог ми доста значи јер се види да сам радио нешто, и то добро, током протекле године, али и да неко прати сав тај мој рад и труд. За разлику од прошле године, када сам наступио на Балканијади и много више радио и тренирао, ове године због познате ситуације нисам баш толико био на бициклу нити сам направио своју уобичајену километражу од око 15.000 километара - рекао је Тубић.

Што се тиче резултата ове године, Тубић каже да је могло и боље, али и да је, у сваком случају, задовољан.

- Колико сам тренирао, задовољан сам. Да сам имао могућности да бар мало више тренирам, сигуран сам да би и резултати били много бољи. Овако, можда сам евентуално могао у Београду да будем међу три првопласирана, али не жалим - поручио је Тубић.

Оно што је за популарност бициклизма на овим просторима најзначајније јесте традиционална трка “Бањалука - Београд” која је из године у годину све квалитетнија.

- Та трка је увелико допринијела да се врати популарност бициклизма и то се осјетило ових неколико посљедњих година. Основано је неколико нових клубова, а распрострањен је и рекреативни бициклизам који је сјајна ствар када је у питању здравље. Та трка ми је главни циљ и наредне године, а надам се да ћу са екипом БСК-а успјети да одем на неку од јаких међународних трка које се одржавају у окружењу, прије свега у Словенији - истакао је Тубић.

Напорни тренинзи

Познато је да је бициклизам изузетно напоран спорт и да би се све успјело издржати, и сами тренинзи су такође веома захтјевни.

- Тренинге најчешће одрађујем на релацији Котор Варош - Влашић, што је раздаљина од 120 километара у оба смјера, а често знам и да продужим до Травника, што је још 20 километара дуже. Иначе, само на једном тренингу знамо прећи и до 220 км, за шта је потребно око седам и по часова, док ниједан тренинг није испод 100 км - појаснио је Тубић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана