ПРЕДСТАВЉАМО: Давор Тубић, кандидат Бициклистичког савеза Републике Српске: Обиљежио годину на домаћим друмовима

Глас Српске
ПРЕДСТАВЉАМО: Давор Тубић, кандидат Бициклистичког савеза Републике Српске: Обиљежио годину на домаћим друмовима

БАЊАЛУКА - Кандидат Бициклистичког савеза за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске је Давор Тубић, који је резултатима на домаћим друмовима обиљежио годину у овом спорту.

Највећи успјех остварио је у трци Премијер лиге у Жепчу, гдје је заузео прво мјесто, док је у Мостару био трећепласирани, што му је донијело укупно другу позицију у првенству БиХ. 

- Трка у Жепчу свакако је највећи успјех, а у Мостару сам могао и боље да ми се није десио пех. Ипак, и трећа позиција је добар резултат с обзиром на то да сам запослен, радим пуно радно вријеме, а тек онда послије посла најмање два или три сата проведем на бициклу - рекао је Тубић. 

Својим резултатима допринио је да БСК послије неколико сушних година поново стигне међу водеће клубове у БиХ. Бањалучки бициклисти заузели су укупно друго мјесто у Премијер лиги, а осим Тубића, издвојило се још неколико младих возача попут Сергеја Максимовића и Луке Перића. Као капитен БиХ Тубић је наступио и на првенству Балкана у Требињу.

- Нисам, нажалост, остварио резултат каквом сам се надао јер сам пао у друмској трци и морао да одустанем. Вјерујем да сам могао међу десет најбољих, али и сам наступ на овако јаком такмичењу је добар резултат. Понављам, скоро сви момци су професионалци и баве се искључиво бициклизмом, тако да могу бити прилично задовољан - казао је Тубић. 

Познато је да је бициклизам јако напоран спорт, а најбољи бициклиста Српске за ову годину сасвим случајно га је заволио.

- Тренирао сам карате девет година и доживио јако незгодну повреду када сам ишчашио кољено. У склопу опоравка почео сам да возим бицикл и тако се родила љубав. Од 2011. године и званично сам члан БСК-а. Чак и када завршим каријеру остаћу у бициклизму, јер је то једноставно постао мој живот - рекао је момак из Котор Вароша.

Професионални бицикл кошта минимално 5.000 марака.

- Усудио бих се рећи да је прави бицикл пола резултата. За нову сезону требало би да добијем нови, који ће бити врло конкурентан. Ни трошкови сервисирања нису занемарљиви, али о томе бригу води клуб - навео је Тубић. 
 

 

Трећи на хронометру

Осим друмских трка, Тубић је имао запажене резултате и на хронометру. У борби са самим собом и штоперицом заузео је треће мјесто у БиХ.

- Солидан наступ имао сам у овој дисциплини и на Балканском првенству у Требињу. Надам се да ћу се у идућих годину, двије опробати у још јачој конкуренцији јер бих волио да се одмјерим са бољим бициклистима од себе - рекао је Тубић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана