PREDSTAVLjAMO: Davor Tubić, kandidat Biciklističkog saveza Republike Srpske: Obilježio godinu na domaćim drumovima

Glas Srpske
PREDSTAVLjAMO: Davor Tubić, kandidat Biciklističkog saveza Republike Srpske: Obilježio godinu na domaćim drumovima

BANjALUKA - Kandidat Biciklističkog saveza za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske je Davor Tubić, koji je rezultatima na domaćim drumovima obilježio godinu u ovom sportu.

Najveći uspjeh ostvario je u trci Premijer lige u Žepču, gdje je zauzeo prvo mjesto, dok je u Mostaru bio trećeplasirani, što mu je donijelo ukupno drugu poziciju u prvenstvu BiH. 

- Trka u Žepču svakako je najveći uspjeh, a u Mostaru sam mogao i bolje da mi se nije desio peh. Ipak, i treća pozicija je dobar rezultat s obzirom na to da sam zaposlen, radim puno radno vrijeme, a tek onda poslije posla najmanje dva ili tri sata provedem na biciklu - rekao je Tubić. 

Svojim rezultatima doprinio je da BSK poslije nekoliko sušnih godina ponovo stigne među vodeće klubove u BiH. Banjalučki biciklisti zauzeli su ukupno drugo mjesto u Premijer ligi, a osim Tubića, izdvojilo se još nekoliko mladih vozača poput Sergeja Maksimovića i Luke Perića. Kao kapiten BiH Tubić je nastupio i na prvenstvu Balkana u Trebinju.

- Nisam, nažalost, ostvario rezultat kakvom sam se nadao jer sam pao u drumskoj trci i morao da odustanem. Vjerujem da sam mogao među deset najboljih, ali i sam nastup na ovako jakom takmičenju je dobar rezultat. Ponavljam, skoro svi momci su profesionalci i bave se isključivo biciklizmom, tako da mogu biti prilično zadovoljan - kazao je Tubić. 

Poznato je da je biciklizam jako naporan sport, a najbolji biciklista Srpske za ovu godinu sasvim slučajno ga je zavolio.

- Trenirao sam karate devet godina i doživio jako nezgodnu povredu kada sam iščašio koljeno. U sklopu oporavka počeo sam da vozim bicikl i tako se rodila ljubav. Od 2011. godine i zvanično sam član BSK-a. Čak i kada završim karijeru ostaću u biciklizmu, jer je to jednostavno postao moj život - rekao je momak iz Kotor Varoša.

Profesionalni bicikl košta minimalno 5.000 maraka.

- Usudio bih se reći da je pravi bicikl pola rezultata. Za novu sezonu trebalo bi da dobijem novi, koji će biti vrlo konkurentan. Ni troškovi servisiranja nisu zanemarljivi, ali o tome brigu vodi klub - naveo je Tubić. 
 

 

Treći na hronometru

Osim drumskih trka, Tubić je imao zapažene rezultate i na hronometru. U borbi sa samim sobom i štopericom zauzeo je treće mjesto u BiH.

- Solidan nastup imao sam u ovoj disciplini i na Balkanskom prvenstvu u Trebinju. Nadam se da ću se u idućih godinu, dvije oprobati u još jačoj konkurenciji jer bih volio da se odmjerim sa boljim biciklistima od sebe - rekao je Tubić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana