ПРЕДСТАВЉАМО: Дарко Савић, кандидат Кајак-кану савеза Републике Српске: Повреда спријечила боље резултате

Милан Зубовић
ПРЕДСТАВЉАМО: Дарко Савић, кандидат Кајак-кану савеза Републике Српске: Повреда спријечила боље резултате

БАЊАЛУКА - Владар спорта Републике Српске Дарко Савић поново је приједлог Кајак-кану савеза Републике Српске за Избор десет најбољих спортиста РС.

Прошле године коначно му је пошло за руком да се попне на трон, а годинама раније скоро увијек био је на листи. Иако је недавно напунио 28 година Савић је ветеран на листи јер се први пут појавио 2010. године, а заузимао је седмо, треће, осмо, пето, треће, четврто и коначно прво мјесто прошле године. Ипак, за разлику од прошле године када је био без премца у БиХ ове се није посебно прославио чему је кумовала повреда. Неколико мјесеци био је одвојен од весла.

- Пропустио сам први дио ове сезоне због здравствених проблема, али сам се добро припремио за овај други дио гдје сам наступао у квалификацијама за Олимпијске игре и стигао до полуфинала на 200 метара. На Свјетском првенству на дивљим водама изгубио сам финале за 0,28 секунди за чим посебно жалим - изјавио је Савић.

Током године поново је тренирао у центру Ред Була који је један од најбољих дијагностичких центара Европе и на нашим просторима познат је по томе што  у њему такође тренира српска атлетичарка Ивана Шпановић.

- Поновно одлазак је велика ствар за мене јер се тамо ради са најсавременијом опремом па након тих тренинга увијек поправљам своја времена. Рад у таквом центру само може да ми помогне да остварим што боље резултате и вјерујем да ће они доћи идуће године те да нећу имати проблема са повредама - казао је Савић.

Сваки пут потајно се надао да ће бити најбољи, а када је то коначно постао није могао да вјерује.

- Био сам пресрећан када су водитељи манифестације казали моје име, односно када сам проглашен за најбољег спортисту Републике Српске. Са “Гласом” другује још од јуниорских дана и овај лист прати све моје успјехе тако да је ово признање највеће у мојој каријери. Био сам срећан када сам се први нашао на листи, а тај осјећај нисам могао да опишем. Имао сам трему приликом изласка на позорницу и у једном тренутку нисам могао да причам од узбуђења. Срећом, успио сам да се исконтролишем и обратим присутнима - казао је Савић.

Пети у СК

У финалу Свјетског купа у Кини Савић је освојио пето мјесто у дисциплини класик, а наступио је у конкуренцији 80 кајакаша.

- Ово је један од мојих најбољих резултата и веома сам срећан. Испред мене су била три Француза и Словенац, а њих четворица су била у топ четири на Свјетском првенству - рекао је Савић који је на претходној трци у Кини на 16 километара био четврти

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана