PREDSTAVLjAMO: Darko Savić, kandidat Kajak-kanu saveza Republike Srpske: Povreda spriječila bolje rezultate

Milan Zubović
PREDSTAVLjAMO: Darko Savić, kandidat Kajak-kanu saveza Republike Srpske: Povreda spriječila bolje rezultate

BANjALUKA - Vladar sporta Republike Srpske Darko Savić ponovo je prijedlog Kajak-kanu saveza Republike Srpske za Izbor deset najboljih sportista RS.

Prošle godine konačno mu je pošlo za rukom da se popne na tron, a godinama ranije skoro uvijek bio je na listi. Iako je nedavno napunio 28 godina Savić je veteran na listi jer se prvi put pojavio 2010. godine, a zauzimao je sedmo, treće, osmo, peto, treće, četvrto i konačno prvo mjesto prošle godine. Ipak, za razliku od prošle godine kada je bio bez premca u BiH ove se nije posebno proslavio čemu je kumovala povreda. Nekoliko mjeseci bio je odvojen od vesla.

- Propustio sam prvi dio ove sezone zbog zdravstvenih problema, ali sam se dobro pripremio za ovaj drugi dio gdje sam nastupao u kvalifikacijama za Olimpijske igre i stigao do polufinala na 200 metara. Na Svjetskom prvenstvu na divljim vodama izgubio sam finale za 0,28 sekundi za čim posebno žalim - izjavio je Savić.

Tokom godine ponovo je trenirao u centru Red Bula koji je jedan od najboljih dijagnostičkih centara Evrope i na našim prostorima poznat je po tome što  u njemu takođe trenira srpska atletičarka Ivana Španović.

- Ponovno odlazak je velika stvar za mene jer se tamo radi sa najsavremenijom opremom pa nakon tih treninga uvijek popravljam svoja vremena. Rad u takvom centru samo može da mi pomogne da ostvarim što bolje rezultate i vjerujem da će oni doći iduće godine te da neću imati problema sa povredama - kazao je Savić.

Svaki put potajno se nadao da će biti najbolji, a kada je to konačno postao nije mogao da vjeruje.

- Bio sam presrećan kada su voditelji manifestacije kazali moje ime, odnosno kada sam proglašen za najboljeg sportistu Republike Srpske. Sa “Glasom” druguje još od juniorskih dana i ovaj list prati sve moje uspjehe tako da je ovo priznanje najveće u mojoj karijeri. Bio sam srećan kada sam se prvi našao na listi, a taj osjećaj nisam mogao da opišem. Imao sam tremu prilikom izlaska na pozornicu i u jednom trenutku nisam mogao da pričam od uzbuđenja. Srećom, uspio sam da se iskontrolišem i obratim prisutnima - kazao je Savić.

Peti u SK

U finalu Svjetskog kupa u Kini Savić je osvojio peto mjesto u disciplini klasik, a nastupio je u konkurenciji 80 kajakaša.

- Ovo je jedan od mojih najboljih rezultata i veoma sam srećan. Ispred mene su bila tri Francuza i Slovenac, a njih četvorica su bila u top četiri na Svjetskom prvenstvu - rekao je Savić koji je na prethodnoj trci u Kini na 16 kilometara bio četvrti

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana