ПРЕДСТАВЉАМО: Далибор Илић, кандидат Кошаркашког савеза Републике Српске: Деби за “орлове” украсио годину

Милан Зубовић
ПРЕДСТАВЉАМО: Далибор Илић, кандидат Кошаркашког савеза Републике Српске: Деби за “орлове” украсио годину

ЛАКТАШИ - Кошаркашки савез Републике Српске трећу годину заредом предложио је Далибора Илића за акцију “Гласа Српске” Избор десет најбољих спортиста РС.

Члан Игокее оба пута нашао се међу десет најбољих, први пут био је други, а прошле године заузео је седмо мјесто. Година на измаку донијела му је доста радости, а све је почело у фебруару када је дебитовао у сениорској репрезентацији Србије током квалификација за Европско првенство. Ниједном кошаркашу прије њега није пошло за руком да постане члан “орлова” као члан једног клуба из Републике Српске. Некадашњи капитен јуниорске репрезентације Србије тиме је испунио један од својих снова, а затим је постао шампион БиХ након прекида такмичења усљед пандемије, да би са својим клубом у септембру изборио наступ у групној фази Лиге шампиона.

- Ова 2020. донијела ми је много радости, првенствено због дебија у сениорском тиму Србије, као и пласмана у Лигу шампиона. Од малих ногу када сам почео да тренирам сањао сам да обучем дрес Србије. Злато са јуниорском репрезентацијом има посебну тежину, али тај осјећај када дођете међу сениоре је једноставно неописив. Када радите оно што највише волите у животу и имате прилику то да представите у националном тиму земље коју волите, осјећај је изванредан. Одушевљен сам што сам испунио један од својих дјечачких снова који сам поставио испред себе претходних неколико година. Драго ми је што сам дебитовао побједом и већ у првој утакмици имао прилику да упишем прве поене за А селекцију - рекао је Илић.

Пласман у Лигу шампиона представљао је испуњење клупских амбиција, а екипа има по побједу и пораз у прва два кола.

- Жао нам је што квалификације нисмо играли на домаћем терену већ смо били у Бугарској. Остварили смо двије битне побједе којима смо показали да смо као екипа зрели за европско такмичење. Показали смо снагу и карактер, те се надам да ћемо наставити у истом ритму као до сада. Ово је велики успјех, али не желимо да станемо на томе - истакао је Илић.

Напредак

Као јуниор био је међу перспективним спортистима које награђује Министарство породице, омладине и спорта, а преласком међу сениоре редован је приједлог Кошаркашког савеза.

- То само показује да напредујем из године у годину и да савез цијени мој рад и моје партије. Велика је ствар када вас матични савез предложи поред толико осталих кошаркаша, па је и ово награда - истакао је Илић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана