PREDSTAVLjAMO: Dalibor Ilić, kandidat Košarkaškog saveza Republike Srpske: Debi za “orlove” ukrasio godinu

Milan Zubović
PREDSTAVLjAMO: Dalibor Ilić, kandidat Košarkaškog saveza Republike Srpske: Debi za “orlove” ukrasio godinu

LAKTAŠI - Košarkaški savez Republike Srpske treću godinu zaredom predložio je Dalibora Ilića za akciju “Glasa Srpske” Izbor deset najboljih sportista RS.

Član Igokee oba puta našao se među deset najboljih, prvi put bio je drugi, a prošle godine zauzeo je sedmo mjesto. Godina na izmaku donijela mu je dosta radosti, a sve je počelo u februaru kada je debitovao u seniorskoj reprezentaciji Srbije tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Nijednom košarkašu prije njega nije pošlo za rukom da postane član “orlova” kao član jednog kluba iz Republike Srpske. Nekadašnji kapiten juniorske reprezentacije Srbije time je ispunio jedan od svojih snova, a zatim je postao šampion BiH nakon prekida takmičenja usljed pandemije, da bi sa svojim klubom u septembru izborio nastup u grupnoj fazi Lige šampiona.

- Ova 2020. donijela mi je mnogo radosti, prvenstveno zbog debija u seniorskom timu Srbije, kao i plasmana u Ligu šampiona. Od malih nogu kada sam počeo da treniram sanjao sam da obučem dres Srbije. Zlato sa juniorskom reprezentacijom ima posebnu težinu, ali taj osjećaj kada dođete među seniore je jednostavno neopisiv. Kada radite ono što najviše volite u životu i imate priliku to da predstavite u nacionalnom timu zemlje koju volite, osjećaj je izvanredan. Oduševljen sam što sam ispunio jedan od svojih dječačkih snova koji sam postavio ispred sebe prethodnih nekoliko godina. Drago mi je što sam debitovao pobjedom i već u prvoj utakmici imao priliku da upišem prve poene za A selekciju - rekao je Ilić.

Plasman u Ligu šampiona predstavljao je ispunjenje klupskih ambicija, a ekipa ima po pobjedu i poraz u prva dva kola.

- Žao nam je što kvalifikacije nismo igrali na domaćem terenu već smo bili u Bugarskoj. Ostvarili smo dvije bitne pobjede kojima smo pokazali da smo kao ekipa zreli za evropsko takmičenje. Pokazali smo snagu i karakter, te se nadam da ćemo nastaviti u istom ritmu kao do sada. Ovo je veliki uspjeh, ali ne želimo da stanemo na tome - istakao je Ilić.

Napredak

Kao junior bio je među perspektivnim sportistima koje nagrađuje Ministarstvo porodice, omladine i sporta, a prelaskom među seniore redovan je prijedlog Košarkaškog saveza.

- To samo pokazuje da napredujem iz godine u godinu i da savez cijeni moj rad i moje partije. Velika je stvar kada vas matični savez predloži pored toliko ostalih košarkaša, pa je i ovo nagrada - istakao je Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana