ПРЕДСТАВЉАМО … Далибор Илић, кандидат Кошаркашког савеза: Партијама потврдио таленат

Милан Зубовић
ПРЕДСТАВЉАМО … Далибор Илић, кандидат Кошаркашког савеза: Партијама потврдио таленат

ЛАКТАШИ - Најбољи спортиста Републике Српске за 2020. годину по четврти пут кандидат је Кошаркашког савеза Републике Српске за манифестацију “Гласа Српске”.

Игокеин бисер и ове године наставио је да ниже успјехе као и раније па се испрофилисао у кључног играча свог тима, који поново са доста успјеха води битке у АБА лиги и Лиги шампиона. Са саиграчима је на Јадрану стигао до полуфинала плеј-офа, а у Европи до топ 16 фазе. Илић је поново био у репрезентацији Србије, али је као посљедњи отпао са списка тадашњег селектора Игора Кокошкова за квалификациони олимпијски турнир на којем остатак екипе није изборио наступ у Токију. Није изостао позив новог селектора Светислава Пешића за новембарски прозор, а управо је младић из Вишеграда проглашен за најбољег играча АБА лиге прошлог мјесеца.

- Прошла сезона коју смо завршили ове године била је најбоља клупска у историји. Побједа нам је недостајала да изборимо Фајнал ејт Лиге шампиона, док смо замало избацили Црвену звезду у полуфиналу АБА лиге. И до сада су нас озбиљно схватали, али смо тим резултатима подигли љествицу на много виши ниво. С личне стране, драго ми је што сам био дио то­г тима који је остварио те успјехе и о којем се причало у суперлативима - рекао је Илић.

Током љета био је у САД, гдје је тренирао у неколико градова јер је требало да изађе на НБА драфт, али је повукао пријаву посљедњег дана истека рока.

- У том тренутку сматрао сам да је тако најбоље. Има времена за одлазак у НБА. Испунио сам неколико својих спортских снова и убијеђен сам да ћу и тај остварити наредних година - нагласио је Илић.

Била трећа срећа

За Илића је била трећа срећа јер је у трећем појављивању стигао до титуле најбољег. Први пут када се појавио био је други, док је потом био седми, а онда је као најбољи заслужио повјерење свих чланова жирија са прослављеним српским ватерполистом Дејаном Савићем на челу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана