PREDSTAVLjAMO … Dalibor Ilić, kandidat Košarkaškog saveza: Partijama potvrdio talenat

Milan Zubović
PREDSTAVLjAMO … Dalibor Ilić, kandidat Košarkaškog saveza: Partijama potvrdio talenat

LAKTAŠI - Najbolji sportista Republike Srpske za 2020. godinu po četvrti put kandidat je Košarkaškog saveza Republike Srpske za manifestaciju “Glasa Srpske”.

Igokein biser i ove godine nastavio je da niže uspjehe kao i ranije pa se isprofilisao u ključnog igrača svog tima, koji ponovo sa dosta uspjeha vodi bitke u ABA ligi i Ligi šampiona. Sa saigračima je na Jadranu stigao do polufinala plej-ofa, a u Evropi do top 16 faze. Ilić je ponovo bio u reprezentaciji Srbije, ali je kao posljednji otpao sa spiska tadašnjeg selektora Igora Kokoškova za kvalifikacioni olimpijski turnir na kojem ostatak ekipe nije izborio nastup u Tokiju. Nije izostao poziv novog selektora Svetislava Pešića za novembarski prozor, a upravo je mladić iz Višegrada proglašen za najboljeg igrača ABA lige prošlog mjeseca.

- Prošla sezona koju smo završili ove godine bila je najbolja klupska u istoriji. Pobjeda nam je nedostajala da izborimo Fajnal ejt Lige šampiona, dok smo zamalo izbacili Crvenu zvezdu u polufinalu ABA lige. I do sada su nas ozbiljno shvatali, ali smo tim rezultatima podigli ljestvicu na mnogo viši nivo. S lične strane, drago mi je što sam bio dio to­g tima koji je ostvario te uspjehe i o kojem se pričalo u superlativima - rekao je Ilić.

Tokom ljeta bio je u SAD, gdje je trenirao u nekoliko gradova jer je trebalo da izađe na NBA draft, ali je povukao prijavu posljednjeg dana isteka roka.

- U tom trenutku smatrao sam da je tako najbolje. Ima vremena za odlazak u NBA. Ispunio sam nekoliko svojih sportskih snova i ubijeđen sam da ću i taj ostvariti narednih godina - naglasio je Ilić.

Bila treća sreća

Za Ilića je bila treća sreća jer je u trećem pojavljivanju stigao do titule najboljeg. Prvi put kada se pojavio bio je drugi, dok je potom bio sedmi, a onda je kao najbolji zaslužio povjerenje svih članova žirija sa proslavljenim srpskim vaterpolistom Dejanom Savićem na čelu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana