ПРЕДСТАВЉАМО: Бојан Малешевић, кандидат Теквондо савеза РС: Све усмјерено ка Европском првенству

Никола Лучић
ПРЕДСТАВЉАМО: Бојан Малешевић, кандидат Теквондо савеза РС: Све усмјерено ка Европском првенству

БАЊАЛУКА - Члан Теквондо клуба Прњавор Бојан Малешевић кандидат је Теквондо савеза РС за најбољег спортисту Републике Српске у 2019. години.

У години на измаку окитио се титулом првака БиХ у борбама до 92 килограма, док је на Европском првенству у Сарајеву освојио пето мјесто у категорији до 85 килограма. Чињеница да је кандидат Теквондо савеза му, како каже, представља велику част, али и обавезу да настави са сјајним резултатима.

- Заиста ми много све ово значи и представља круну досадашње каријере. Сви желимо да будемо дио једне тако значајне манифестације као што је Избор најбољег спортисте. У клубу сам већ 16 година, а иако сам још млад, сврставам се у ветеране због тога. Одличан смо колектив, сваке године имамо представника на Избору спортисте године Прњавора, као и РС - рекао је Малешевић.

 

Иако није освојио медаљу, као најбитније такмичење оцијенио је Европско првенство у Сарајеву, гдје му је недостајало мало среће у жријебу како би остварио бољи резултат.

- Већина године протекла је у припремама за то такмичење. Испао сам у четвртфиналу од Пољака који је већ неколико година првак Европе. Прије тога сам одбранио титулу првака БиХ у борбама, а што се тиче других такмичења, ишао сам у Словенију гдје сам учествовао на "Ахац купу" и освојио прво мјесто у конкуренцији до 85 килограма, док сам се такмичио и на првенству југоисточне Европе - изјавио је Малешевић.

Наредне године очекује га Европско првенство у Словачкој, које ће бити одржано у априлу, а с об на то да је о године испао у четвртфиналу, Малешевић не крије да му је највећи циљ да се кући врати с медаљом.

- У току је зимска пауза, али неће бити превише времена за одмор јер су ми све мисли усмјерене ка освајању неког од одличја, поготово након што сам себи ове године доказао да имам тај капацитет. Уз мало спортске среће и напорним радом све је могуће. Од осталих турнира ту је и "Прњавор опен" који традиционално организујемо у марту за Дан општине и, као и сваке године, очекујемо добар турнир - закључио је Малешевић.

Свјетски куп

Поред Европског првенства у Словачкој, наредне године очекује га и Свјетски куп у Скопљу, а Малешевић је нагласио да ће учествовати и на првенствима РС и БиХ у априлу и јуну.

- Према неким најавама, у Скопљу би требало да наступи између 1.500 и 2.000 такмичара и биће јако интересантно одмјерити снаге са снажном конкуренцијом - поручио је Малешевић.

Кандидати за  Избор десет најбољих спортиста Републике Српске за 2019. годину

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана