PREDSTAVLjAMO: Bojan Malešević, kandidat Tekvondo saveza RS: Sve usmjereno ka Evropskom prvenstvu

Nikola Lučić
PREDSTAVLjAMO: Bojan Malešević, kandidat Tekvondo saveza RS: Sve usmjereno ka Evropskom prvenstvu

BANjALUKA - Član Tekvondo kluba Prnjavor Bojan Malešević kandidat je Tekvondo saveza RS za najboljeg sportistu Republike Srpske u 2019. godini.

U godini na izmaku okitio se titulom prvaka BiH u borbama do 92 kilograma, dok je na Evropskom prvenstvu u Sarajevu osvojio peto mjesto u kategoriji do 85 kilograma. Činjenica da je kandidat Tekvondo saveza mu, kako kaže, predstavlja veliku čast, ali i obavezu da nastavi sa sjajnim rezultatima.

- Zaista mi mnogo sve ovo znači i predstavlja krunu dosadašnje karijere. Svi želimo da budemo dio jedne tako značajne manifestacije kao što je Izbor najboljeg sportiste. U klubu sam već 16 godina, a iako sam još mlad, svrstavam se u veterane zbog toga. Odličan smo kolektiv, svake godine imamo predstavnika na Izboru sportiste godine Prnjavora, kao i RS - rekao je Malešević.

 

Iako nije osvojio medalju, kao najbitnije takmičenje ocijenio je Evropsko prvenstvo u Sarajevu, gdje mu je nedostajalo malo sreće u žrijebu kako bi ostvario bolji rezultat.

- Većina godine protekla je u pripremama za to takmičenje. Ispao sam u četvrtfinalu od Poljaka koji je već nekoliko godina prvak Evrope. Prije toga sam odbranio titulu prvaka BiH u borbama, a što se tiče drugih takmičenja, išao sam u Sloveniju gdje sam učestvovao na "Ahac kupu" i osvojio prvo mjesto u konkurenciji do 85 kilograma, dok sam se takmičio i na prvenstvu jugoistočne Evrope - izjavio je Malešević.

Naredne godine očekuje ga Evropsko prvenstvo u Slovačkoj, koje će biti održano u aprilu, a s ob na to da je o godine ispao u četvrtfinalu, Malešević ne krije da mu je najveći cilj da se kući vrati s medaljom.

- U toku je zimska pauza, ali neće biti previše vremena za odmor jer su mi sve misli usmjerene ka osvajanju nekog od odličja, pogotovo nakon što sam sebi ove godine dokazao da imam taj kapacitet. Uz malo sportske sreće i napornim radom sve je moguće. Od ostalih turnira tu je i "Prnjavor open" koji tradicionalno organizujemo u martu za Dan opštine i, kao i svake godine, očekujemo dobar turnir - zaključio je Malešević.

Svjetski kup

Pored Evropskog prvenstva u Slovačkoj, naredne godine očekuje ga i Svjetski kup u Skoplju, a Malešević je naglasio da će učestvovati i na prvenstvima RS i BiH u aprilu i junu.

- Prema nekim najavama, u Skoplju bi trebalo da nastupi između 1.500 i 2.000 takmičara i biće jako interesantno odmjeriti snage sa snažnom konkurencijom - poručio je Malešević.

Kandidati za  Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske za 2019. godinu

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana