ПРЕДСТАВЉАМО: Бојан Љубишић, кандидат Рукометног савеза Републике Српске: Зид на голу гарант за трофеје

Душан Репија
ПРЕДСТАВЉАМО: Бојан Љубишић, кандидат Рукометног савеза Републике Српске: Зид на голу гарант за трофеје

БАЊАЛУКА - Кандидат Рукометног савеза Републике Српске за најбољег спортисту у 2019. години је голман Борац м:тела Бојан Љубишић.

Искусни чувар мреже у потпуности оправдава ону познату да су голмани као вино, што старији, то бољи, а без премца је био у години на измаку. Дефинитивно је најзаслужнији што је његов клуб стигао до трофеја Купа БиХ и направио искорак у Европе, јер је први пут послије рата дочекао прољеће на међународној сцени.

- Када се све сабере и одузме можемо да будемо задовољни. Било би много боље да смо освојили и титулу која нам је измакла искључиво због умора и великог броја утакмица. Драго ми је што смо направили корак напријед у Челенџ купу гдје смо стигли до четвртфинала и неколико пута напунили "Борик". То је нешто у чему сви играчи уживају - рекао је Љубишић.

Колико је добро бранио говори и награда за најбољег голмана Купа БиХ, док је највеће индивидуално признање добио проглашењем за најбољег играча Премијер лиге.

- Свакако да пријају такве награде, али увијек више волим да подигнем онај главни трофеј. Најискуснији сам играч у тиму и увијек се трудим да помогнем саиграчима колико год могу. Небитно да ли се топ мјери у једној или десет одбрана, да ли је у питању савјет који је у игре или нема додирних тачака са рукометом. То је задатак нас старијих јер добро знам колико су ми на почетку каријере помогли момци који су већ тада много тога прошли - рекао је Љубишић.

Иако је напунио 38 година, здравље га хвала богу добро служи, па вјерује да ће још неко вријеме уживати у спорту којем је посветио живот.

- На срећу немам озбиљнијих повреда, добро се физички осјећам, па ћу бранити док год будем био гладан побједа и осјећао да дајем допринос тиму - нагласио је искусни голман.

Он је још 2003. године био на листи најбољих спортиста када је заузео десето мјесто.

- Вјерујте да се и данас сјећам тог дана, који је подређен нама спортистима. Лијепо искуство и признање које остаје за цијели живот - закључио је Љубишић.

Борац лидер Премијер лиге

Упркос финансијским проблемима рукометаши Борца добро гурају у текућој сезони јер заузимају прво мјесто на табели Премијер лиге.

- Направили смо два кикса али донијели бодове са неких тешких гостовања, тако да за сада све иде по плану. Криво ми је што због административних проблема нисмо били у могућности да се супротставимо Олимпијакосу у првом колу Купа ЕХФ јер смо играли без четири појачања. Наше амбиције у домаћим такмичењима увијек су највише, а то су освајање свих трофеја - рекао је Љубишић.

Кандидати за  Избор десет најбољих спортиста Републике Српске за 2019. годину

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана