PREDSTAVLjAMO: Bojan Ljubišić, kandidat Rukometnog saveza Republike Srpske: Zid na golu garant za trofeje

Dušan Repija
PREDSTAVLjAMO: Bojan Ljubišić, kandidat Rukometnog saveza Republike Srpske: Zid na golu garant za trofeje

BANjALUKA - Kandidat Rukometnog saveza Republike Srpske za najboljeg sportistu u 2019. godini je golman Borac m:tela Bojan Ljubišić.

Iskusni čuvar mreže u potpunosti opravdava onu poznatu da su golmani kao vino, što stariji, to bolji, a bez premca je bio u godini na izmaku. Definitivno je najzaslužniji što je njegov klub stigao do trofeja Kupa BiH i napravio iskorak u Evrope, jer je prvi put poslije rata dočekao proljeće na međunarodnoj sceni.

- Kada se sve sabere i oduzme možemo da budemo zadovoljni. Bilo bi mnogo bolje da smo osvojili i titulu koja nam je izmakla isključivo zbog umora i velikog broja utakmica. Drago mi je što smo napravili korak naprijed u Čelendž kupu gdje smo stigli do četvrtfinala i nekoliko puta napunili "Borik". To je nešto u čemu svi igrači uživaju - rekao je Ljubišić.

Koliko je dobro branio govori i nagrada za najboljeg golmana Kupa BiH, dok je najveće individualno priznanje dobio proglašenjem za najboljeg igrača Premijer lige.

- Svakako da prijaju takve nagrade, ali uvijek više volim da podignem onaj glavni trofej. Najiskusniji sam igrač u timu i uvijek se trudim da pomognem saigračima koliko god mogu. Nebitno da li se top mjeri u jednoj ili deset odbrana, da li je u pitanju savjet koji je u igre ili nema dodirnih tačaka sa rukometom. To je zadatak nas starijih jer dobro znam koliko su mi na početku karijere pomogli momci koji su već tada mnogo toga prošli - rekao je Ljubišić.

Iako je napunio 38 godina, zdravlje ga hvala bogu dobro služi, pa vjeruje da će još neko vrijeme uživati u sportu kojem je posvetio život.

- Na sreću nemam ozbiljnijih povreda, dobro se fizički osjećam, pa ću braniti dok god budem bio gladan pobjeda i osjećao da dajem doprinos timu - naglasio je iskusni golman.

On je još 2003. godine bio na listi najboljih sportista kada je zauzeo deseto mjesto.

- Vjerujte da se i danas sjećam tog dana, koji je podređen nama sportistima. Lijepo iskustvo i priznanje koje ostaje za cijeli život - zaključio je Ljubišić.

Borac lider Premijer lige

Uprkos finansijskim problemima rukometaši Borca dobro guraju u tekućoj sezoni jer zauzimaju prvo mjesto na tabeli Premijer lige.

- Napravili smo dva kiksa ali donijeli bodove sa nekih teških gostovanja, tako da za sada sve ide po planu. Krivo mi je što zbog administrativnih problema nismo bili u mogućnosti da se suprotstavimo Olimpijakosu u prvom kolu Kupa EHF jer smo igrali bez četiri pojačanja. Naše ambicije u domaćim takmičenjima uvijek su najviše, a to su osvajanje svih trofeja - rekao je Ljubišić.

Kandidati za  Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske za 2019. godinu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana