ПРЕДСТАВЉАМО: Бојан Љубишић, кандидат Рукометног савеза Републике Српске: Трофеји украсили тешку годину

Синиша Котараш
ПРЕДСТАВЉАМО: Бојан Љубишић, кандидат Рукометног савеза Републике Српске: Трофеји украсили тешку годину

БАЊАЛУКА - Искусни чувар мреже бањалучког Борац м:тел-а Бојан Љубишић понио је титулу најбољег спортисте Републике Српске за 2019. годину, а како је сјајни голман и ове године приједлог Рукометног савеза РС дошао је у ситуацију да се поново избори за мјесто међу десет најбољих спортиста Српске.

Популарни Ханс рођен је 10. априла 1981. године у Бањалуци, а рукомет је почео да тренира у Борцу чији члан је и данас. Сјајне одбране омогућиле су му да оствари и респектабилну међународну каријеру, а од повратка у матични клуб 2018. године “црвено-плави” знају само за успјехе, освојивши два пехара намијењена побједнику Купа БиХ, те једну титулу шампиона Премијер лиге. Што се тиче 2020. године дао је пуни допринос освајању титуле првака БиХ, пете укупно, као и чак 14. трофеју у Купу Републике Српске.

- Чињеница да сам поново приједлог Рукометног савеза РС велико је признање. Уосталом, увијек је част и привилегија бити међу десет најбољих спортиста. Са друге стране, на овај начин је и мој Борац поново у самом врху. Освојили смо титулу првака државе, ове године се окитили Купом РС и заиста ми је драго што могу рећи да смо ми један од ријетких клубова у Српској који је све ово вријеме задржао континуитет освајања трофеја - истакао је Љубишић.

Као и за све спортисте, и за рукометаше је 2020. година била веома специфична, са доста турбуленција.

- Преживјели смо један заиста чудан период и не бих волио да се тако нешто икада више понови. Веома је чудно када сте потпуно здрави, а морате бити затворени у кући. Нисмо дали да нас ситуација додатно обори већ смо радили неке тренинге који су се могли обављати у затвореном што нам је помогло да останемо у бар колико-толико доброј форми. Међутим, немамо право да се нешто претјерано жалимо јер је овако било и свим осталим спортистима, не само код нас већ и у цијелом свијету - поручио је Љубишић.

Како свему дође крај, тако је прошла и дуга пауза и првенство БиХ је, након одређених компликација, ипак започело, а Бањалучани се поново налазе на самом врху.

- Тужно је играти пред празним трибинама, сви смо се већ зажељели и публике и навијања, али таква је тренутна ситуација. Велики проблем, можда и највећи, био је да се након толике паузе вратимо у ритам. Кренуло нам је добро, желимо да одбранимо титулу и вјерујем у наш успјех - додао је Љубишић.

Трећи пут међу најбољима

Актуелни лауреат на листи десет најбољих први пут се нашао још 2003. године када му је припало десето мјесто.

- Било је то на почетку моје каријере и прво право признање што ми је дало подстрек и стимуланс да наставим са још бољим радом. Осим самог признања, то је са друге стране и обавеза јер се сваки мој потез од тада гледао другачије. У суштини, драго ми је и прија ми, не могу да лажем, иако можда, пошто долазим из екипног спорта и нисам баш за нека појединачна признања - појаснио је Љубишић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана