PREDSTAVLjAMO: Bojan Ljubišić, kandidat Rukometnog saveza Republike Srpske: Trofeji ukrasili tešku godinu

Siniša Kotaraš
PREDSTAVLjAMO: Bojan Ljubišić, kandidat Rukometnog saveza Republike Srpske: Trofeji ukrasili tešku godinu

BANjALUKA - Iskusni čuvar mreže banjalučkog Borac m:tel-a Bojan Ljubišić ponio je titulu najboljeg sportiste Republike Srpske za 2019. godinu, a kako je sjajni golman i ove godine prijedlog Rukometnog saveza RS došao je u situaciju da se ponovo izbori za mjesto među deset najboljih sportista Srpske.

Popularni Hans rođen je 10. aprila 1981. godine u Banjaluci, a rukomet je počeo da trenira u Borcu čiji član je i danas. Sjajne odbrane omogućile su mu da ostvari i respektabilnu međunarodnu karijeru, a od povratka u matični klub 2018. godine “crveno-plavi” znaju samo za uspjehe, osvojivši dva pehara namijenjena pobjedniku Kupa BiH, te jednu titulu šampiona Premijer lige. Što se tiče 2020. godine dao je puni doprinos osvajanju titule prvaka BiH, pete ukupno, kao i čak 14. trofeju u Kupu Republike Srpske.

- Činjenica da sam ponovo prijedlog Rukometnog saveza RS veliko je priznanje. Uostalom, uvijek je čast i privilegija biti među deset najboljih sportista. Sa druge strane, na ovaj način je i moj Borac ponovo u samom vrhu. Osvojili smo titulu prvaka države, ove godine se okitili Kupom RS i zaista mi je drago što mogu reći da smo mi jedan od rijetkih klubova u Srpskoj koji je sve ovo vrijeme zadržao kontinuitet osvajanja trofeja - istakao je Ljubišić.

Kao i za sve sportiste, i za rukometaše je 2020. godina bila veoma specifična, sa dosta turbulencija.

- Preživjeli smo jedan zaista čudan period i ne bih volio da se tako nešto ikada više ponovi. Veoma je čudno kada ste potpuno zdravi, a morate biti zatvoreni u kući. Nismo dali da nas situacija dodatno obori već smo radili neke treninge koji su se mogli obavljati u zatvorenom što nam je pomoglo da ostanemo u bar koliko-toliko dobroj formi. Međutim, nemamo pravo da se nešto pretjerano žalimo jer je ovako bilo i svim ostalim sportistima, ne samo kod nas već i u cijelom svijetu - poručio je Ljubišić.

Kako svemu dođe kraj, tako je prošla i duga pauza i prvenstvo BiH je, nakon određenih komplikacija, ipak započelo, a Banjalučani se ponovo nalaze na samom vrhu.

- Tužno je igrati pred praznim tribinama, svi smo se već zaželjeli i publike i navijanja, ali takva je trenutna situacija. Veliki problem, možda i najveći, bio je da se nakon tolike pauze vratimo u ritam. Krenulo nam je dobro, želimo da odbranimo titulu i vjerujem u naš uspjeh - dodao je Ljubišić.

Treći put među najboljima

Aktuelni laureat na listi deset najboljih prvi put se našao još 2003. godine kada mu je pripalo deseto mjesto.

- Bilo je to na početku moje karijere i prvo pravo priznanje što mi je dalo podstrek i stimulans da nastavim sa još boljim radom. Osim samog priznanja, to je sa druge strane i obaveza jer se svaki moj potez od tada gledao drugačije. U suštini, drago mi je i prija mi, ne mogu da lažem, iako možda, pošto dolazim iz ekipnog sporta i nisam baš za neka pojedinačna priznanja - pojasnio je Ljubišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana