ПРЕДСТАВЉАМО: Ања Лолић, кандидат Карате савеза Републике Српске: Сребро са првенства Балкана

Дарко Пашагић
ПРЕДСТАВЉАМО: Ања Лолић, кандидат Карате савеза Републике Српске: Сребро са првенства Балкана

БАЊАЛУКА - Иако је 3. фебруара постала пунољетна, чланица бањалучког Карате клуба Енергија својим резултатима сасвим заслужено се нашла међу кандидатима за традиционалну манифестацију “Гласа Српске”, Избор десет најбољих спортиста Републике Српске.

За њу ће година у којој због пандемије вируса корона највећи број такмичења није ни одржан остати упамћена по сребрној медаљи у сениорској конкуренцији на првенству Балкана, које је почетком године одржано у Београду.

- И прије одласка на ово такмичење знала сам да могу стичи до медаље, али једно су очекивања, а друго стварност. Ипак, успјела сам да је освојим и то сребрну. Уз то сам била најбоља на првенству Републике Српске у појединачној и у екипној конкуренцији, док са на појединачном првенству БиХ освојила бронзано одличје - нагласила је Лолићева.

Жали што ове године није било више такмичења на којима је могла да покаже квалитет.

- Требала сам бити учесница првенства Европе у Азербејџану, да наступим на Свјетском купу у Умагу, као и на бројним турнирима, али све је пролонгирано за нека љепша времена. Надам се да ће она доћи ускоро и да ће послије ове пандемије све бити као прије - наставила је Лолићева.

Њен сан, као и већине спортиста је да једног дана наступи на Олимпијским  играма.

- Карате је постао пуноправан спорт на играма и било би сјајно да једног дана изборим визу за највећу спортску смотру. Практично сам тек на почетку каријере и има доста времена да у томе успијем. Вјерујем да и хоћу - рекла је ова дјевојка која већ 12 година тренира карате и носилац је црног појаса први дан.

Претходних година многи каратисти нашли су се у одабраном друштву и за сва времена се уписали на “Гласову” листу.

- Не размишљам да ли ће бити међу десет најбољих спортиста или не. Наравно да би то била можда и круна моје каријере, али већ је изузетна част што ме Карате савез Републике Српске предложио да будем кандидат. Све у свему ово је велики стимуланс не само за мене већ за читав клуб, али и путоказ да смо на добром путу - додала је на крају Ања Лолић.

Медицинска школа

Да образовање и спорт могу заједно најбољи је примјер Ања Лолић, која је одличан ученик четвртог разреда бањалучке Медицинске школе.

- Ако имаш циљ у животу онда ништа није тешко. Некада је био проблем да се ускладе одласци на такмичења са школским обавезама, али су професори имали увијек разумијевања. Надам се да ће тако бити и у будућности, а ја ћу покушати да им то повјерење вратим добрим резултатима - нагласила је Ања Лолић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана