PREDSTAVLjAMO: Anja Lolić, kandidat Karate saveza Republike Srpske: Srebro sa prvenstva Balkana

Darko Pašagić
PREDSTAVLjAMO: Anja Lolić, kandidat Karate saveza Republike Srpske: Srebro sa prvenstva Balkana

BANjALUKA - Iako je 3. februara postala punoljetna, članica banjalučkog Karate kluba Energija svojim rezultatima sasvim zasluženo se našla među kandidatima za tradicionalnu manifestaciju “Glasa Srpske”, Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske.

Za nju će godina u kojoj zbog pandemije virusa korona najveći broj takmičenja nije ni održan ostati upamćena po srebrnoj medalji u seniorskoj konkurenciji na prvenstvu Balkana, koje je početkom godine održano u Beogradu.

- I prije odlaska na ovo takmičenje znala sam da mogu stiči do medalje, ali jedno su očekivanja, a drugo stvarnost. Ipak, uspjela sam da je osvojim i to srebrnu. Uz to sam bila najbolja na prvenstvu Republike Srpske u pojedinačnoj i u ekipnoj konkurenciji, dok sa na pojedinačnom prvenstvu BiH osvojila bronzano odličje - naglasila je Lolićeva.

Žali što ove godine nije bilo više takmičenja na kojima je mogla da pokaže kvalitet.

- Trebala sam biti učesnica prvenstva Evrope u Azerbejdžanu, da nastupim na Svjetskom kupu u Umagu, kao i na brojnim turnirima, ali sve je prolongirano za neka ljepša vremena. Nadam se da će ona doći uskoro i da će poslije ove pandemije sve biti kao prije - nastavila je Lolićeva.

Njen san, kao i većine sportista je da jednog dana nastupi na Olimpijskim  igrama.

- Karate je postao punopravan sport na igrama i bilo bi sjajno da jednog dana izborim vizu za najveću sportsku smotru. Praktično sam tek na početku karijere i ima dosta vremena da u tome uspijem. Vjerujem da i hoću - rekla je ova djevojka koja već 12 godina trenira karate i nosilac je crnog pojasa prvi dan.

Prethodnih godina mnogi karatisti našli su se u odabranom društvu i za sva vremena se upisali na “Glasovu” listu.

- Ne razmišljam da li će biti među deset najboljih sportista ili ne. Naravno da bi to bila možda i kruna moje karijere, ali već je izuzetna čast što me Karate savez Republike Srpske predložio da budem kandidat. Sve u svemu ovo je veliki stimulans ne samo za mene već za čitav klub, ali i putokaz da smo na dobrom putu - dodala je na kraju Anja Lolić.

Medicinska škola

Da obrazovanje i sport mogu zajedno najbolji je primjer Anja Lolić, koja je odličan učenik četvrtog razreda banjalučke Medicinske škole.

- Ako imaš cilj u životu onda ništa nije teško. Nekada je bio problem da se usklade odlasci na takmičenja sa školskim obavezama, ali su profesori imali uvijek razumijevanja. Nadam se da će tako biti i u budućnosti, a ja ću pokušati da im to povjerenje vratim dobrim rezultatima - naglasila je Anja Lolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana