ПРЕДСТАВЉАМО … Андреј Недић, кандидат Тениског савеза Републике Српске: Скупио пет АТП бодова

 Милан Зубовић
ПРЕДСТАВЉАМО … Андреј Недић, кандидат Тениског савеза Републике Српске: Скупио пет АТП бодова

БАЊАЛУКА - Другу годину заредом Андреј Недић кандидат је Тениског савеза РС за акцију “Гласа” Избор десет најбољих спортиста Републике Српске. Прошле године жири га није уврстио на листу бесмртних, али он се нада да ће овај пут бити међу изабранима.

Оптимизам гради на много бољем резултату него лани. Тада је освојио један бод за АТП листу, док их је ове године скупио пет, што није пошло за руком ниједном тенисеру из Републике Српске. До њих је стизао на турнирима из фјучерс серије. Два је освојио у Добоју, а по један у Кисељаку, Брчком и Дубровнику па је стигао до 1.134. мјеста на АТП листи. Поред тога, одбранио је титуле сениорског првака Српске и БиХ.

- У односу на прошлу годину направио сам велики напредак у својој игри, али и пласману на АТП листи. У шали кажемо да сам сада био пет пута бољи него прошле године јер имам пет АТП бодова. Одиграо сам само два јуниорска турнира, док су остали били сениорски, а разлика између те двије конкуренције је огромна па ће ми бити потребно много више рада и тренинга да ухватим корак са старијима од себе - нагласио је Недић.

На фјучерсу у Добоју из серије М15 стигао је до четвртфинала побједом против Словака Лукаса Покорног који је у том тренутку за неких 500 мјеста био боље пласиран.

- То је један од најбољих мечева које сам одиграо, када ме домаћа публика бодрила, што ми је дало снагу да направим преокрет и послије изгубљеног првог сета добијем друга два. У неким мечевима могао сам боље да одиграм, али неке ствари се нису поклопиле. То је била добра школа и стицање искуства за наредни период - рекао је Добојлија рођен 2004. године.

Календар такмичења за наредну годину још није испланирао, а разлози су финансијске природе.

- Ништа још конкретно нисмо планирали и не знам како ће бити. Финансије су проблем јер све много кошта. За сада имам у плану да играм два турнира, у Хрватској током марта и БиХ током маја. Да ли ће бити нешто прије тога, у овом тренутку заиста не могу да кажем - закључио је Недић.

Дејвис куп

Прошлог септембра дебитовао је у Дејвис куп репрезентацији БиХ која је са 3:1 побиједила Мексико. Недић је одиграо четврти меч и доживио пораз од Луиса Карлоса Алвареза Валдеза резултатом 2:6, 7:5, 8:10.

- Дејвис куп је посебно искуство које се тотално разликује од свих осталих турнира. Драго ми је што сам дебитовао и надам се да ћу захваљујући својим добрим играма и даље добијати позиве. Меч који сам играо био је доста отворен и на крају је пресудио један брејк - рекао је Недић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана