PREDSTAVLjAMO … Andrej Nedić, kandidat Teniskog saveza Republike Srpske: Skupio pet ATP bodova

 Milan Zubović
PREDSTAVLjAMO … Andrej Nedić, kandidat Teniskog saveza Republike Srpske: Skupio pet ATP bodova

BANjALUKA - Drugu godinu zaredom Andrej Nedić kandidat je Teniskog saveza RS za akciju “Glasa” Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske. Prošle godine žiri ga nije uvrstio na listu besmrtnih, ali on se nada da će ovaj put biti među izabranima.

Optimizam gradi na mnogo boljem rezultatu nego lani. Tada je osvojio jedan bod za ATP listu, dok ih je ove godine skupio pet, što nije pošlo za rukom nijednom teniseru iz Republike Srpske. Do njih je stizao na turnirima iz fjučers serije. Dva je osvojio u Doboju, a po jedan u Kiseljaku, Brčkom i Dubrovniku pa je stigao do 1.134. mjesta na ATP listi. Pored toga, odbranio je titule seniorskog prvaka Srpske i BiH.

- U odnosu na prošlu godinu napravio sam veliki napredak u svojoj igri, ali i plasmanu na ATP listi. U šali kažemo da sam sada bio pet puta bolji nego prošle godine jer imam pet ATP bodova. Odigrao sam samo dva juniorska turnira, dok su ostali bili seniorski, a razlika između te dvije konkurencije je ogromna pa će mi biti potrebno mnogo više rada i treninga da uhvatim korak sa starijima od sebe - naglasio je Nedić.

Na fjučersu u Doboju iz serije M15 stigao je do četvrtfinala pobjedom protiv Slovaka Lukasa Pokornog koji je u tom trenutku za nekih 500 mjesta bio bolje plasiran.

- To je jedan od najboljih mečeva koje sam odigrao, kada me domaća publika bodrila, što mi je dalo snagu da napravim preokret i poslije izgubljenog prvog seta dobijem druga dva. U nekim mečevima mogao sam bolje da odigram, ali neke stvari se nisu poklopile. To je bila dobra škola i sticanje iskustva za naredni period - rekao je Dobojlija rođen 2004. godine.

Kalendar takmičenja za narednu godinu još nije isplanirao, a razlozi su finansijske prirode.

- Ništa još konkretno nismo planirali i ne znam kako će biti. Finansije su problem jer sve mnogo košta. Za sada imam u planu da igram dva turnira, u Hrvatskoj tokom marta i BiH tokom maja. Da li će biti nešto prije toga, u ovom trenutku zaista ne mogu da kažem - zaključio je Nedić.

Dejvis kup

Prošlog septembra debitovao je u Dejvis kup reprezentaciji BiH koja je sa 3:1 pobijedila Meksiko. Nedić je odigrao četvrti meč i doživio poraz od Luisa Karlosa Alvareza Valdeza rezultatom 2:6, 7:5, 8:10.

- Dejvis kup je posebno iskustvo koje se totalno razlikuje od svih ostalih turnira. Drago mi je što sam debitovao i nadam se da ću zahvaljujući svojim dobrim igrama i dalje dobijati pozive. Meč koji sam igrao bio je dosta otvoren i na kraju je presudio jedan brejk - rekao je Nedić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana