ПРЕДСТАВЉАМО … Андреј Недић, кандидат Тениског савеза: Напад на нове АТП бодове

Милан Зубовић
ПРЕДСТАВЉАМО … Андреј Недић, кандидат Тениског савеза: Напад на нове АТП бодове

НОВИ САД - Андреј Недић ново је име на тениској мапи Републике Српске и први пут је предложен за акцију “Гласа Српске” Избор десет најбољих спортиста РС.

Са само 16 година постао је шампион БиХ у сениорској конкуренцији, док је запажене резултате остварио и у јуниорској конкуренцији освојивши три турнира (један у Добоју, два у Мостару). Рођен је 16. октобра 2004. године у Добоју, гдје је тренирао са Александром Џигумовићем, а посљедње двије године тренира у Новом Саду са Миланом Дмитровићем. До првог АТП бода за ранг-листу стигао је јула ове године и то као најмлађи играч у историји тениса у БиХ. Уједно, стигао је и до три ИТФ бода.

- Јесте један бод, али је он огроман јер сам до њега стигао са само 16 година. Поносан сам на то остварење и наравно да не планирам стати на томе, него идуће године освојити још неколико. Када подвучем линију испод оног што сам урадио ове године, и више сам него задовољан у односу на период прије тога и та ранија такмичења. Година иза мене је изузетно добра и надам се новом искораку у 2022. - рекао је Недић.

Већ је одредио на којим турнирима ће наступити почетком године и планира да наступи на сениорским турнирима. Тренутно држи 147. мјесто на јуниорској ИТФ листи и најбоље је рангирани јуниор из БиХ, док ће од јануара бити међу првих 50.

- Планирам да заиграм фјучерсе у сениорској конкуренцији јер желим да напредујем, а то једино могу уколико играм против боље пласираних од себе. Ипак, нећу у потпуности одустати од јуниорских турнира и у првом плану ми је да наступим на Ролан Гаросу и Вимблдону. Уједно, морам све добро да испланирам те ускладим распоред који ми у том тренутку буде најоптималнији - рекао је Недић.

Преокрет

Као један од битнијих тренутака из ове године издвојио је побједу на турниру у родном граду.

- Губио сам са 15:40 на његов сервис у трећем сету, али сам спасао двије меч лопте. Када сам то успио, једноставно сам знао да ћу добити меч, што сам и учинио након четири и по сата игре. То је ми дало велику психолошку стабилност да наставим даље - казао је Недић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана