PREDSTAVLjAMO … Andrej Nedić, kandidat Teniskog saveza: Napad na nove ATP bodove

Milan Zubović
PREDSTAVLjAMO … Andrej Nedić, kandidat Teniskog saveza: Napad na nove ATP bodove

NOVI SAD - Andrej Nedić novo je ime na teniskoj mapi Republike Srpske i prvi put je predložen za akciju “Glasa Srpske” Izbor deset najboljih sportista RS.

Sa samo 16 godina postao je šampion BiH u seniorskoj konkurenciji, dok je zapažene rezultate ostvario i u juniorskoj konkurenciji osvojivši tri turnira (jedan u Doboju, dva u Mostaru). Rođen je 16. oktobra 2004. godine u Doboju, gdje je trenirao sa Aleksandrom Džigumovićem, a posljednje dvije godine trenira u Novom Sadu sa Milanom Dmitrovićem. Do prvog ATP boda za rang-listu stigao je jula ove godine i to kao najmlađi igrač u istoriji tenisa u BiH. Ujedno, stigao je i do tri ITF boda.

- Jeste jedan bod, ali je on ogroman jer sam do njega stigao sa samo 16 godina. Ponosan sam na to ostvarenje i naravno da ne planiram stati na tome, nego iduće godine osvojiti još nekoliko. Kada podvučem liniju ispod onog što sam uradio ove godine, i više sam nego zadovoljan u odnosu na period prije toga i ta ranija takmičenja. Godina iza mene je izuzetno dobra i nadam se novom iskoraku u 2022. - rekao je Nedić.

Već je odredio na kojim turnirima će nastupiti početkom godine i planira da nastupi na seniorskim turnirima. Trenutno drži 147. mjesto na juniorskoj ITF listi i najbolje je rangirani junior iz BiH, dok će od januara biti među prvih 50.

- Planiram da zaigram fjučerse u seniorskoj konkurenciji jer želim da napredujem, a to jedino mogu ukoliko igram protiv bolje plasiranih od sebe. Ipak, neću u potpunosti odustati od juniorskih turnira i u prvom planu mi je da nastupim na Rolan Garosu i Vimbldonu. Ujedno, moram sve dobro da isplaniram te uskladim raspored koji mi u tom trenutku bude najoptimalniji - rekao je Nedić.

Preokret

Kao jedan od bitnijih trenutaka iz ove godine izdvojio je pobjedu na turniru u rodnom gradu.

- Gubio sam sa 15:40 na njegov servis u trećem setu, ali sam spasao dvije meč lopte. Kada sam to uspio, jednostavno sam znao da ću dobiti meč, što sam i učinio nakon četiri i po sata igre. To je mi dalo veliku psihološku stabilnost da nastavim dalje - kazao je Nedić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana