ПРЕДСТАВЉАМО … Александар Војновић, кандидат Фудбалског савеза Републике Српске: Поново желимо на међународну сцену

 Дарко Пашагић
ПРЕДСТАВЉАМО … Александар Војновић, кандидат Фудбалског савеза Републике Српске: Поново желимо на међународну сцену

БАЊАЛУКА - Фудбалер Борца Александар Војновић био је један од најзаслужнијих што су Бањалучани трећу годину заредом обезбиједили пласман на европску сцену и био је то разлог што га је матични савез предложио као кандидата за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске.

Нажалост, иако се очекивало да “црвено-плави” направе искорак у међународним клупским такмичењима, то се није десило.

- Имали смо два гола предности пред реванш против Б36 Торшавна, али смо на Фарским острвима поражени послије извођења пенала. Нисмо једноставно били прави у тих других 90 минута и то нам се осветило. Велика штета, јер смо имали прилику да прескочимо и другу рунду, пошто нас је тамо чекао Тре Фиори из Сан Марина - рекао је Војновић.

Нагласио је да су очекивања у прошлој сезони можда била и већа.

- Циљали смо Куп, али смо застали у четвртфиналу, иако смо у првом мечу као гости побиједили Тузла сити. Ипак, поклекли смо на Градском стадиону и завршили смо такмичење - наставио је Војновић.

Почетак ове сезоне није био по жељама бројних присталица Борца.

- Прво смо испали у Европи, а онда ни резултати у Премијер лиги БиХ нису били задовољавајући. Тек послије доласка Винка Мариновића на кормило успјели смо да ухватимо ритам и да јесен завршимо на трећем мјесту. Штета што у посљедњем јесењем колу нисмо избјегли пораз од Зрињског у Мостару, јер би бодовни заостатак у односу на лидера био мањи. Иако први дио сезоне није био баш успјешан како смо очекивали, вјерујем да у наставку сезоне можемо бити бољи и тако по четврти пут узастопно изборимо пласман у европска клупска такмичења - истакао је Војновић.

Због реконструкције терена Борац је практично цијелу јесен био гост, а домаће утакмице играо је на стадиону “Млакве” у Новом Граду.

- Није нам било нимало лако, али смо издржали. Вјерујем да смо играли у Бањалуци да бисмо имали далеко више бодова, али шта је ту је. Очекујем далеко боље прољеће, а не треба заборавити да осим првенства имамо и велике амбиције и у Купу БиХ - додао је Војновић.

Пропустио само један меч

Александар Војновић у јесењем дијелу Премијер лиге био је више него стандардан и од 19 мечева у 18 је одиграо свих 90 минута уз два постигнута гола. Само је пропустио дуел 15. кола против Игмана, а разлог су била три жута картона.

- Имао сам среће да ме и повреде мимоиђу, тако да сам константно био у стартној постави. Надам се да ће тако бити у наставку сезоне - нагласио је Војновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана