PREDSTAVLjAMO … Aleksandar Vojnović, kandidat Fudbalskog saveza Republike Srpske: Ponovo želimo na međunarodnu scenu

 Darko Pašagić
PREDSTAVLjAMO … Aleksandar Vojnović, kandidat Fudbalskog saveza Republike Srpske: Ponovo želimo na međunarodnu scenu

BANjALUKA - Fudbaler Borca Aleksandar Vojnović bio je jedan od najzaslužnijih što su Banjalučani treću godinu zaredom obezbijedili plasman na evropsku scenu i bio je to razlog što ga je matični savez predložio kao kandidata za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske.

Nažalost, iako se očekivalo da “crveno-plavi” naprave iskorak u međunarodnim klupskim takmičenjima, to se nije desilo.

- Imali smo dva gola prednosti pred revanš protiv B36 Toršavna, ali smo na Farskim ostrvima poraženi poslije izvođenja penala. Nismo jednostavno bili pravi u tih drugih 90 minuta i to nam se osvetilo. Velika šteta, jer smo imali priliku da preskočimo i drugu rundu, pošto nas je tamo čekao Tre Fiori iz San Marina - rekao je Vojnović.

Naglasio je da su očekivanja u prošloj sezoni možda bila i veća.

- Ciljali smo Kup, ali smo zastali u četvrtfinalu, iako smo u prvom meču kao gosti pobijedili Tuzla siti. Ipak, poklekli smo na Gradskom stadionu i završili smo takmičenje - nastavio je Vojnović.

Početak ove sezone nije bio po željama brojnih pristalica Borca.

- Prvo smo ispali u Evropi, a onda ni rezultati u Premijer ligi BiH nisu bili zadovoljavajući. Tek poslije dolaska Vinka Marinovića na kormilo uspjeli smo da uhvatimo ritam i da jesen završimo na trećem mjestu. Šteta što u posljednjem jesenjem kolu nismo izbjegli poraz od Zrinjskog u Mostaru, jer bi bodovni zaostatak u odnosu na lidera bio manji. Iako prvi dio sezone nije bio baš uspješan kako smo očekivali, vjerujem da u nastavku sezone možemo biti bolji i tako po četvrti put uzastopno izborimo plasman u evropska klupska takmičenja - istakao je Vojnović.

Zbog rekonstrukcije terena Borac je praktično cijelu jesen bio gost, a domaće utakmice igrao je na stadionu “Mlakve” u Novom Gradu.

- Nije nam bilo nimalo lako, ali smo izdržali. Vjerujem da smo igrali u Banjaluci da bismo imali daleko više bodova, ali šta je tu je. Očekujem daleko bolje proljeće, a ne treba zaboraviti da osim prvenstva imamo i velike ambicije i u Kupu BiH - dodao je Vojnović.

Propustio samo jedan meč

Aleksandar Vojnović u jesenjem dijelu Premijer lige bio je više nego standardan i od 19 mečeva u 18 je odigrao svih 90 minuta uz dva postignuta gola. Samo je propustio duel 15. kola protiv Igmana, a razlog su bila tri žuta kartona.

- Imao sam sreće da me i povrede mimoiđu, tako da sam konstantno bio u startnoj postavi. Nadam se da će tako biti u nastavku sezone - naglasio je Vojnović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana