ПРЕДСТАВЉАМО ... Биљана Недић, кандидат Савеза кошарке у колицима Републике Српске: Трофеји по навици

  Дарко Пашагић
ПРЕДСТАВЉАМО ... Биљана Недић, кандидат Савеза кошарке у колицима Републике Српске: Трофеји по навици

БАЊАЛУКА - Још једну успјешну годину имали су играчи Кошаркашког клуба инвалида Врбас, а велики допринос у освајању нових трофеја дала је и Биљана Недић, која је кандидат Савеза кошарке у колицима за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске.

У години која је на измаку са клубом је осми пут узастопно освојила титулу у Премијер лиги БиХ, а узела је и дуплу круну у Републици Српској као и шампионски наслов у Регионалној лиги. Врбас је освојио и јесењу титулу са максималним учинком у Премијер лиги.

- Прије сваке сезоне смо међу главним кандидатима за освајање трофеја. То смо на нашу срећу и оправдали и више него заслужено поново смо освојили све што се могло освојити. Увијек у утакмицу улазимо са жељом да побиједимо и хвала Богу на крају смо се редовно радовали и сигурна сам да ће тако бити и у наредним сусретима који нас очекују. Желим истаћи да то нису искључиво моје заслуге, већ и свих мојих саиграча који су пролили доста зноја и често су нам руке биле крваве на путу до нових трофеја – рекла је  Недићева.

Више од 14 година бави се овим спортом и није се никада покајала.

- У годинама када сам се опредијелила за спорт, нисам могла ни да претпоставим колико ће та одлука утицати на комплетан мој животни пут. Те 2008. године преовладала је знатижеља и повукла ме на кошаркашки терен. Нисам себе видјела као кошаркашицу у будућности, понајмање као трофејну спортисткињу. Међутим, послије само неколико мјесеци осјетила сам бенефиције бављења спортом. А када сам први пут заплакала на терену због изгубљене титуле, знала сам да је спорт моја љубав. Са својим клубом сам прошла дуг пут за ових готово 15 година. И био је то пут “преко трња до звијезда”, баш како је наш предсједник Маринко Умичевић насловио књигу. ККИ Врбас постао је моја друга кућа, моји саиграчи са Управом су моја породица. Захвална сам звијездама, Богу, универзуму цијелом што се побринуо на овакав начин за мене - додала је Биљана Недић.

Од кошарке до плеса

Поред кошарке у колицима ова сјајна кошаркашица се опробала и у многим другим спортским активностима.

- Опробала сам се у роњењу, падобранству, картингу, рафтингу... али сам се поред кошарке задржала на плесном подијуму. Академски плесни студио “Хабанера” отворио ми је врата и срце као и мој Врбас. Професор доктор Саша Јовановић је мој плесни партнер, тренер и пријатељ, ја волим рећи три у један. Имамо велике амбиције, надамо се да ће плес од наредне године бити и на Параолимпијским играма и да ћемо нас двоје већ кренути да се припремамо за пут ка нашем циљу - истакла је Биљана Недић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана