PREDSTAVLjAMO ... Biljana Nedić, kandidat Saveza košarke u kolicima Republike Srpske: Trofeji po navici

  Darko Pašagić
PREDSTAVLjAMO ... Biljana Nedić, kandidat Saveza košarke u kolicima Republike Srpske: Trofeji po navici

BANjALUKA - Još jednu uspješnu godinu imali su igrači Košarkaškog kluba invalida Vrbas, a veliki doprinos u osvajanju novih trofeja dala je i Biljana Nedić, koja je kandidat Saveza košarke u kolicima za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske.

U godini koja je na izmaku sa klubom je osmi put uzastopno osvojila titulu u Premijer ligi BiH, a uzela je i duplu krunu u Republici Srpskoj kao i šampionski naslov u Regionalnoj ligi. Vrbas je osvojio i jesenju titulu sa maksimalnim učinkom u Premijer ligi.

- Prije svake sezone smo među glavnim kandidatima za osvajanje trofeja. To smo na našu sreću i opravdali i više nego zasluženo ponovo smo osvojili sve što se moglo osvojiti. Uvijek u utakmicu ulazimo sa željom da pobijedimo i hvala Bogu na kraju smo se redovno radovali i sigurna sam da će tako biti i u narednim susretima koji nas očekuju. Želim istaći da to nisu isključivo moje zasluge, već i svih mojih saigrača koji su prolili dosta znoja i često su nam ruke bile krvave na putu do novih trofeja – rekla je  Nedićeva.

Više od 14 godina bavi se ovim sportom i nije se nikada pokajala.

- U godinama kada sam se opredijelila za sport, nisam mogla ni da pretpostavim koliko će ta odluka uticati na kompletan moj životni put. Te 2008. godine preovladala je znatiželja i povukla me na košarkaški teren. Nisam sebe vidjela kao košarkašicu u budućnosti, ponajmanje kao trofejnu sportistkinju. Međutim, poslije samo nekoliko mjeseci osjetila sam beneficije bavljenja sportom. A kada sam prvi put zaplakala na terenu zbog izgubljene titule, znala sam da je sport moja ljubav. Sa svojim klubom sam prošla dug put za ovih gotovo 15 godina. I bio je to put “preko trnja do zvijezda”, baš kako je naš predsjednik Marinko Umičević naslovio knjigu. KKI Vrbas postao je moja druga kuća, moji saigrači sa Upravom su moja porodica. Zahvalna sam zvijezdama, Bogu, univerzumu cijelom što se pobrinuo na ovakav način za mene - dodala je Biljana Nedić.

Od košarke do plesa

Pored košarke u kolicima ova sjajna košarkašica se oprobala i u mnogim drugim sportskim aktivnostima.

- Oprobala sam se u ronjenju, padobranstvu, kartingu, raftingu... ali sam se pored košarke zadržala na plesnom podijumu. Akademski plesni studio “Habanera” otvorio mi je vrata i srce kao i moj Vrbas. Profesor doktor Saša Jovanović je moj plesni partner, trener i prijatelj, ja volim reći tri u jedan. Imamo velike ambicije, nadamo se da će ples od naredne godine biti i na Paraolimpijskim igrama i da ćemo nas dvoje već krenuti da se pripremamo za put ka našem cilju - istakla je Biljana Nedić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana