Посљедње припреме за свечаност Избора десет најбољих спортиста

 Душан Репија
Посљедње припреме за свечаност Избора десет најбољих спортиста

БАЊАЛУКА - Предсједник Организационог одбора Избора десет најбољих спортиста Републике Српске Лука Петровић увјерен је да ће завршна манифестација 12. децембра бити на највишем могућем нивоу, посебно јер је шира заједница прискочила у помоћ “Гласу Српске”.

Полако се ближи крај припрема за један од најстаријих догађаја оваквог типа у региону, а јуче је у просторијама “Гласа” направљен пресјек и подијељени посљедњи задаци како би свечаност у Банском двору била празник као што је то била свих претходних година.

- Велика ми је част што предсједавам одбору чији је ци­љ да све протекне у најбољем реду. Драго ми је што причамо о лијепим стварима, о успјешним младим људима који ће добити награде за свој труд. Ево, и овом приликом смо причали да је можда потребно кориговати стратегију и подржати омладински спорт. То би, према мом мишљењу, био задатак Владе Републике Српске и локалних заједница, док би било идеално да се професионални спорт финансира од спонзора и маркетинга. Такође, битно је да градимо инфраструктуру и стварамо предуслове да се још више омладине укључи у спорт. Податак да је око 100.000 младих у спорту је сјајан, али морамо да учинимо све како бисмо проценат додатно повећали и сачували здраву нацију - рекао је Петровић.

Генерални директор “Гласа” Борис Дмитрашиновић упознао је чланове Организационог одбора са током припрема нагласивши да ће завршна манифестација бити у пуном капацитету послије двије године ограничења условљених пандемијом вируса корона.

- Изузетно смо захвални предсједнику Организационог одбора што је други пут у оваквој улози. Наша манифестација одувијек сарађује са институцијама, а захвалност дугујемо и Министарству породице, омладине и спорта, као и осталим институцијама и привредним субјектима који ће нам помоћи да поново организујемо свечаност којом сви можемо да се поносимо - рекао је Дмитрашиновић.

На двјема одржаним сједницама жирија, којем предсједава прослављени рукометаш Драган Шкрбић, скраћена је листа кандидата са 21 на десет имена, а посљедње засједање биће одржано на сам дан избора.

Остале награде

Осим избора десет најбољих, биће додијељено још десет награда, признања и плакета у категоријама: најбољи спортиста из Републике Српске, најбољи тренер, амбасадор спорта, плакета за специјалне и паралелне везе Републике Српске и Србије у области спорта, плакета за допринос развоју спорта, те за најбољи спортски догађај године. Такође, биће уручена и плакета за изузетна достигнућа у параолимпијском спорту, за спортски подухват године, плакета постхумно и признање најбољем спортском новинару Републике Српске - Златно перо “Лимун Папић”. Награде перспективним спортистима додијелиће Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана