Posljednje pripreme za svečanost Izbora deset najboljih sportista

 Dušan Repija
Posljednje pripreme za svečanost Izbora deset najboljih sportista

BANjALUKA - Predsjednik Organizacionog odbora Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske Luka Petrović uvjeren je da će završna manifestacija 12. decembra biti na najvišem mogućem nivou, posebno jer je šira zajednica priskočila u pomoć “Glasu Srpske”.

Polako se bliži kraj priprema za jedan od najstarijih događaja ovakvog tipa u regionu, a juče je u prostorijama “Glasa” napravljen presjek i podijeljeni posljednji zadaci kako bi svečanost u Banskom dvoru bila praznik kao što je to bila svih prethodnih godina.

- Velika mi je čast što predsjedavam odboru čiji je ci­lj da sve protekne u najboljem redu. Drago mi je što pričamo o lijepim stvarima, o uspješnim mladim ljudima koji će dobiti nagrade za svoj trud. Evo, i ovom prilikom smo pričali da je možda potrebno korigovati strategiju i podržati omladinski sport. To bi, prema mom mišljenju, bio zadatak Vlade Republike Srpske i lokalnih zajednica, dok bi bilo idealno da se profesionalni sport finansira od sponzora i marketinga. Takođe, bitno je da gradimo infrastrukturu i stvaramo preduslove da se još više omladine uključi u sport. Podatak da je oko 100.000 mladih u sportu je sjajan, ali moramo da učinimo sve kako bismo procenat dodatno povećali i sačuvali zdravu naciju - rekao je Petrović.

Generalni direktor “Glasa” Boris Dmitrašinović upoznao je članove Organizacionog odbora sa tokom priprema naglasivši da će završna manifestacija biti u punom kapacitetu poslije dvije godine ograničenja uslovljenih pandemijom virusa korona.

- Izuzetno smo zahvalni predsjedniku Organizacionog odbora što je drugi put u ovakvoj ulozi. Naša manifestacija oduvijek sarađuje sa institucijama, a zahvalnost dugujemo i Ministarstvu porodice, omladine i sporta, kao i ostalim institucijama i privrednim subjektima koji će nam pomoći da ponovo organizujemo svečanost kojom svi možemo da se ponosimo - rekao je Dmitrašinović.

Na dvjema održanim sjednicama žirija, kojem predsjedava proslavljeni rukometaš Dragan Škrbić, skraćena je lista kandidata sa 21 na deset imena, a posljednje zasjedanje biće održano na sam dan izbora.

Ostale nagrade

Osim izbora deset najboljih, biće dodijeljeno još deset nagrada, priznanja i plaketa u kategorijama: najbolji sportista iz Republike Srpske, najbolji trener, ambasador sporta, plaketa za specijalne i paralelne veze Republike Srpske i Srbije u oblasti sporta, plaketa za doprinos razvoju sporta, te za najbolji sportski događaj godine. Takođe, biće uručena i plaketa za izuzetna dostignuća u paraolimpijskom sportu, za sportski poduhvat godine, plaketa posthumno i priznanje najboljem sportskom novinaru Republike Srpske - Zlatno pero “Limun Papić”. Nagrade perspektivnim sportistima dodijeliće Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana