Министарство уз Избор спортисте

Душан Репија
Министарство уз Избор спортисте

Бањалука - Значајну подршку и снажног партнера у организацији 64. Избора десет најбољих спортиста Републике Српске “Глас Српске” имаће у Министарству породице, омладине и спорта.

Закључено је ово на састанку представника “Гласа” са министарком Јасмином Давидовић, која је поручила да је Избор спортисте најзначајнија манифестација овог типа у Српској, те најстарија у региону. Проглашење најбољих спортиста и спортских радника заказано је за 21. децембар, а том приликом ресорно министарство ће, као и до сада, стипендијом наградити десет најталентованијих и једног спортисту с инвалидитетом.

- Морамо да чувамо традицију дугу готово шест и по деценија. Вриједности које промовишу наши спортисти и ова манифестација су нешто најљепше што имамо. Организатори се труде да сваке године оду корак даље и подигну летвицу, а наше је да их подржимо колико можемо и будемо истински партнер - рекла је Давидовићева.

Спортски савези до вечерас имају рок да у редакцију “Гласа Српске” доставе приједлоге кандидата за најбољег спортисту, а у току идуће седмице биће одржана прва сједница жирија.

- Свака помоћ при организацији овако великог догађаја је добродошла, а посебно нас радује што дуги низ година имамо одличну сарадњу са ресорним министарством. Чека нас још много посла до гала вечери, али мислим да ћемо бити на нивоу и да ће сви који буду присутни уживати као и протеклих година. Ускоро ћемо формирати и организациони одбор Избора десет најбољих спортиста, чији ће чланови, сваки на свој начин, допринијети да добијемо одличан финални производ - рекао је Борис Дмитрашиновић.

На челу жирија овогодишњег Избора спортисте је прослављени одбојкаш и до скора потпредсједник Одбојкашког савеза Србије Иван Миљковић.

Награде у 11 категорија

Поред избора десет најбољих спортиста и најбољег од њих, биће додијељено још десет признања. Други пут биће изабран најбољи спортиста из РС (у конкуренцију улазе спортисти који су из Српске, а клупску и репрезентативну каријеру граде негдје другдје). Признање ће отићи у руке најбољем тренеру за 2018, амбасадорима спорта Српске, те ће бити додијељене плакете за допринос и развој специјалних и паралелних веза РС и Србије, за дугогодишњи допринос и развој спорта, за резултате у спорту за инвалиде, као и за спортски догађај године. Биће додијељена и повеља за изузетан подухват године, плакета “Гласа” постхумно, те “Златно перо - Лимун Папић”, које ће добити најбољи спортски новинар године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана