Ministarstvo uz Izbor sportiste

Dušan Repija
Ministarstvo uz Izbor sportiste

Banjaluka - Značajnu podršku i snažnog partnera u organizaciji 64. Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske “Glas Srpske” imaće u Ministarstvu porodice, omladine i sporta.

Zaključeno je ovo na sastanku predstavnika “Glasa” sa ministarkom Jasminom Davidović, koja je poručila da je Izbor sportiste najznačajnija manifestacija ovog tipa u Srpskoj, te najstarija u regionu. Proglašenje najboljih sportista i sportskih radnika zakazano je za 21. decembar, a tom prilikom resorno ministarstvo će, kao i do sada, stipendijom nagraditi deset najtalentovanijih i jednog sportistu s invaliditetom.

- Moramo da čuvamo tradiciju dugu gotovo šest i po decenija. Vrijednosti koje promovišu naši sportisti i ova manifestacija su nešto najljepše što imamo. Organizatori se trude da svake godine odu korak dalje i podignu letvicu, a naše je da ih podržimo koliko možemo i budemo istinski partner - rekla je Davidovićeva.

Sportski savezi do večeras imaju rok da u redakciju “Glasa Srpske” dostave prijedloge kandidata za najboljeg sportistu, a u toku iduće sedmice biće održana prva sjednica žirija.

- Svaka pomoć pri organizaciji ovako velikog događaja je dobrodošla, a posebno nas raduje što dugi niz godina imamo odličnu saradnju sa resornim ministarstvom. Čeka nas još mnogo posla do gala večeri, ali mislim da ćemo biti na nivou i da će svi koji budu prisutni uživati kao i proteklih godina. Uskoro ćemo formirati i organizacioni odbor Izbora deset najboljih sportista, čiji će članovi, svaki na svoj način, doprinijeti da dobijemo odličan finalni proizvod - rekao je Boris Dmitrašinović.

Na čelu žirija ovogodišnjeg Izbora sportiste je proslavljeni odbojkaš i do skora potpredsjednik Odbojkaškog saveza Srbije Ivan Miljković.

Nagrade u 11 kategorija

Pored izbora deset najboljih sportista i najboljeg od njih, biće dodijeljeno još deset priznanja. Drugi put biće izabran najbolji sportista iz RS (u konkurenciju ulaze sportisti koji su iz Srpske, a klupsku i reprezentativnu karijeru grade negdje drugdje). Priznanje će otići u ruke najboljem treneru za 2018, ambasadorima sporta Srpske, te će biti dodijeljene plakete za doprinos i razvoj specijalnih i paralelnih veza RS i Srbije, za dugogodišnji doprinos i razvoj sporta, za rezultate u sportu za invalide, kao i za sportski događaj godine. Biće dodijeljena i povelja za izuzetan poduhvat godine, plaketa “Glasa” posthumno, te “Zlatno pero - Limun Papić”, koje će dobiti najbolji sportski novinar godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana