Министарство породице, омладине и спорта уз Избор спортисте: Традиција која заслужује подршку

Душан Репија
Министарство породице, омладине и спорта уз Избор спортисте: Традиција која заслужује подршку

БАЊАЛУКА - Значајну подршку и снажног партнера у организацији 65. Избора десет најбољих спортиста Републике Српске “Глас Српске” има у Министарству породице, омладине и спорта.

Баш као и претходних година, министарство на чијем је челу Соња Давидовић угостило је представнике “Гласа” који су је упознали са током припрема за најстарију манифестацију оваквог типа у региону. Проглашење најбољих спортиста и спортских радника заказано је за 16. децембар (Бански двор, 20.10 часова), а том приликом ресорно министарство ће, као и до сада, једнократном новчаном помоћи наградити десет најталентованијих спортиста Српске узраста од 14 до 18 година и једног спортисту с инвалидитетом. Комисија коју је одредило министарство сутра ће разматрати пристигле приједлоге.

- Морамо да чувамо традицију дугу шест и по деценија. Вриједности које промовишу наши спортисти и ова манифестација су нешто најљепше што имамо. Организатори се труде да сваке године оду корак даље и подигну летвицу, а наше је да их подржимо колико можемо и будемо истински партнер. Пријатно сам се осјећала прошле године, вјерујем да ће тако бити и ове - рекла је Давидовићева.

Директор “Гласа” Борис Дмитрашиновић нагласио је да је свака помоћ при организацији овако великог догађаја добродошла.

- Посебно нас радује што дуги низ година имамо одличну сарадњу са ресорним министарством. Доста посла смо урадили, чека нас још много тога до гала вечери како би организација и ове године били на нивоу. Од предсједника Организационог одбора Луке Петровића и чланова овог тијела добили смо додатни вјетар у леђа, тако да можемо рећи да ово није само “Гласова” манифестација, јер она евидентно има много већи друштвени значај - рекао је Дмитрашиновић.

На челу жирија 65. Избора спортисте је прослављени фудбалер Дејан Станковић, а стручно тијело одржало је већ двије сједнице на којима је скратило листу на десет имена, а коначна одлука ко ће понијети титулу најбољег спортисте Српске биће донијета на сам дан свечаности, 16. децембра. Поред избора најбољих спортиста, биће додијељене награде, плакета и признања у још десет категорија.

Рад на новом закону

Прву годину мандата Соња Давидовић посветила је припреми новог Закона о спорту који би требало да буде усвојен у првој половини сљедеће године. Већ сада се зна ће бити много прецизнији од постојећег и да ће увести додатни ред у клубове, савезе и спортске организације.

- Одржали смо низ састанака и јавних расправа и чули шта је то што мучи наше спортске раднике и коју област треба боље да уредимо. Имамо радну верзију, добијамо сугестије и сигурно ће бити мијењана, а све у циљу да добијемо најбољи могући финални производ - рекла је Давидовићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана