Ministarstvo porodice, omladine i sporta uz Izbor sportiste: Tradicija koja zaslužuje podršku

Dušan Repija
Ministarstvo porodice, omladine i sporta uz Izbor sportiste: Tradicija koja zaslužuje podršku

BANjALUKA - Značajnu podršku i snažnog partnera u organizaciji 65. Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske “Glas Srpske” ima u Ministarstvu porodice, omladine i sporta.

Baš kao i prethodnih godina, ministarstvo na čijem je čelu Sonja Davidović ugostilo je predstavnike “Glasa” koji su je upoznali sa tokom priprema za najstariju manifestaciju ovakvog tipa u regionu. Proglašenje najboljih sportista i sportskih radnika zakazano je za 16. decembar (Banski dvor, 20.10 časova), a tom prilikom resorno ministarstvo će, kao i do sada, jednokratnom novčanom pomoći nagraditi deset najtalentovanijih sportista Srpske uzrasta od 14 do 18 godina i jednog sportistu s invaliditetom. Komisija koju je odredilo ministarstvo sutra će razmatrati pristigle prijedloge.

- Moramo da čuvamo tradiciju dugu šest i po decenija. Vrijednosti koje promovišu naši sportisti i ova manifestacija su nešto najljepše što imamo. Organizatori se trude da svake godine odu korak dalje i podignu letvicu, a naše je da ih podržimo koliko možemo i budemo istinski partner. Prijatno sam se osjećala prošle godine, vjerujem da će tako biti i ove - rekla je Davidovićeva.

Direktor “Glasa” Boris Dmitrašinović naglasio je da je svaka pomoć pri organizaciji ovako velikog događaja dobrodošla.

- Posebno nas raduje što dugi niz godina imamo odličnu saradnju sa resornim ministarstvom. Dosta posla smo uradili, čeka nas još mnogo toga do gala večeri kako bi organizacija i ove godine bili na nivou. Od predsjednika Organizacionog odbora Luke Petrovića i članova ovog tijela dobili smo dodatni vjetar u leđa, tako da možemo reći da ovo nije samo “Glasova” manifestacija, jer ona evidentno ima mnogo veći društveni značaj - rekao je Dmitrašinović.

Na čelu žirija 65. Izbora sportiste je proslavljeni fudbaler Dejan Stanković, a stručno tijelo održalo je već dvije sjednice na kojima je skratilo listu na deset imena, a konačna odluka ko će ponijeti titulu najboljeg sportiste Srpske biće donijeta na sam dan svečanosti, 16. decembra. Pored izbora najboljih sportista, biće dodijeljene nagrade, plaketa i priznanja u još deset kategorija.

Rad na novom zakonu

Prvu godinu mandata Sonja Davidović posvetila je pripremi novog Zakona o sportu koji bi trebalo da bude usvojen u prvoj polovini sljedeće godine. Već sada se zna će biti mnogo precizniji od postojećeg i da će uvesti dodatni red u klubove, saveze i sportske organizacije.

- Održali smo niz sastanaka i javnih rasprava i čuli šta je to što muči naše sportske radnike i koju oblast treba bolje da uredimo. Imamo radnu verziju, dobijamo sugestije i sigurno će biti mijenjana, a sve u cilju da dobijemo najbolji mogući finalni proizvod - rekla je Davidovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana