Министарство породице, омладине и спорта уз “Гласов” Избор десет најбољих спортиста Српске

Душан Репија
Министарство породице, омладине и спорта уз “Гласов” Избор десет најбољих спортиста Српске

БАЊАЛУКА - Подршку и снажног партнера у организацији Избора десет најбољих спортиста Републике Српске “Глас Српске” већ деценијама има у Министарству породице, омладине и спорта, а тако ће бити и овај пут.

Баш као и претходних година, министарство на чијем је челу Соња Давидовић угостило је представнике “Гласа” који су је упознали с током припрема за традиционалну манифестацију. Заједнички закључак јесте то да је завршна свечаност, која ће бити одржана 12. децембра у Банском двору, најљепша слика спорта Српске, промоција наших амбасадора и великана који су нас много пута обрадовали. Уједно, овај догађај је и лијепа прилика да се спортски и људи из друштвеног и јавног живота окупе на једном мјесту.

- Министарство традиционално пружа подршку “Гласу” када је ријеч о организовању овог догађаја. Крај године јесте увијек прилика да сумирамо резултате и наградимо најбоље. Ово је прилика да промовишемо спорт, све лијепо што он доноси и да мотивишемо младе спортисте да вриједно раде како би се нашли на постољу - рекла је Давидовићева.

Министарство ће као и претходних година наградити перспективне спортисте, као и спортисте с инвалидитетом.

- Заиста смо поносни на тај дио, јер готово по правилу перспективни спортисти кроз коју годину нађу своје мјесто међу најбољима у Републици Српској - рекла је Давидовићева.

Припреме за 68. бирање најбољих увелико су почеле, а директор “Гласа Српске” Борис Дмитрашиновић нагласио је да је свака помоћ при организацији овако великог догађаја добродошла.

- Посебно нас радује то што дуги низ година имамо одличну сарадњу с ресорним министарством. Сваке године наиђемо на разумијевање, чујемо ријечи охрабрења и добијемо подршку коју, надам се, оправдамо на најбољи начин - рекао је Дмитрашиновић.

Главна и одговорна уредница “Гласа Српске” Борјана Радмановић-Петровић поносна је на чињеницу да је ова манифестација опстала током свих година од утемељења 1955. године.

- Баштињење традиције дуге скоро седам деценија јесте велика одговорност. Чека нас много посла, али као и до сада урадићемо га озбиљно како би проглашење најбољих било још један празник - нагласила је Радмановић-Петровић.

Прво засједање стручног жирија којем предсједава прослављени рукометаш Драган Шкрбић биће одржано 17. новембра, а струковни савези имају рок да до 14. новембра у спортску редакцију “Гласа” доставе номинације.

Награде

Осим избора десет најбољих, на завршној манифестацији биће додијељено још десет награда, признања и плакета и то у категоријама: најбољи спортиста из Републике Српске, најбољи тренер, амбасадор спорта Републике Српске, плакета за специјалне и паралелне везе Републике Српске и Србије, плакета за дугогодишњи допринос развоју спорта, награда за најбољи спортски догађај године, плакета за изузетна достигнућа у параолимпијском спорту, плакета за спортски подухват године, плакета постхумно и Златно перо - “Лимун Папић”, као награда најбољем спортском новинару Српске.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана