Ministarstvo porodice, omladine i sporta uz “Glasov” Izbor deset najboljih sportista Srpske

Dušan Repija
Ministarstvo porodice, omladine i sporta uz “Glasov” Izbor deset najboljih sportista Srpske

BANjALUKA - Podršku i snažnog partnera u organizaciji Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske “Glas Srpske” već decenijama ima u Ministarstvu porodice, omladine i sporta, a tako će biti i ovaj put.

Baš kao i prethodnih godina, ministarstvo na čijem je čelu Sonja Davidović ugostilo je predstavnike “Glasa” koji su je upoznali s tokom priprema za tradicionalnu manifestaciju. Zajednički zaključak jeste to da je završna svečanost, koja će biti održana 12. decembra u Banskom dvoru, najljepša slika sporta Srpske, promocija naših ambasadora i velikana koji su nas mnogo puta obradovali. Ujedno, ovaj događaj je i lijepa prilika da se sportski i ljudi iz društvenog i javnog života okupe na jednom mjestu.

- Ministarstvo tradicionalno pruža podršku “Glasu” kada je riječ o organizovanju ovog događaja. Kraj godine jeste uvijek prilika da sumiramo rezultate i nagradimo najbolje. Ovo je prilika da promovišemo sport, sve lijepo što on donosi i da motivišemo mlade sportiste da vrijedno rade kako bi se našli na postolju - rekla je Davidovićeva.

Ministarstvo će kao i prethodnih godina nagraditi perspektivne sportiste, kao i sportiste s invaliditetom.

- Zaista smo ponosni na taj dio, jer gotovo po pravilu perspektivni sportisti kroz koju godinu nađu svoje mjesto među najboljima u Republici Srpskoj - rekla je Davidovićeva.

Pripreme za 68. biranje najboljih uveliko su počele, a direktor “Glasa Srpske” Boris Dmitrašinović naglasio je da je svaka pomoć pri organizaciji ovako velikog događaja dobrodošla.

- Posebno nas raduje to što dugi niz godina imamo odličnu saradnju s resornim ministarstvom. Svake godine naiđemo na razumijevanje, čujemo riječi ohrabrenja i dobijemo podršku koju, nadam se, opravdamo na najbolji način - rekao je Dmitrašinović.

Glavna i odgovorna urednica “Glasa Srpske” Borjana Radmanović-Petrović ponosna je na činjenicu da je ova manifestacija opstala tokom svih godina od utemeljenja 1955. godine.

- Baštinjenje tradicije duge skoro sedam decenija jeste velika odgovornost. Čeka nas mnogo posla, ali kao i do sada uradićemo ga ozbiljno kako bi proglašenje najboljih bilo još jedan praznik - naglasila je Radmanović-Petrović.

Prvo zasjedanje stručnog žirija kojem predsjedava proslavljeni rukometaš Dragan Škrbić biće održano 17. novembra, a strukovni savezi imaju rok da do 14. novembra u sportsku redakciju “Glasa” dostave nominacije.

Nagrade

Osim izbora deset najboljih, na završnoj manifestaciji biće dodijeljeno još deset nagrada, priznanja i plaketa i to u kategorijama: najbolji sportista iz Republike Srpske, najbolji trener, ambasador sporta Republike Srpske, plaketa za specijalne i paralelne veze Republike Srpske i Srbije, plaketa za dugogodišnji doprinos razvoju sporta, nagrada za najbolji sportski događaj godine, plaketa za izuzetna dostignuća u paraolimpijskom sportu, plaketa za sportski poduhvat godine, plaketa posthumno i Zlatno pero - “Limun Papić”, kao nagrada najboljem sportskom novinaru Srpske.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana