Лука Петровић, предсједник Организационог одбора манифестације: Морамо као народ да чувамо традицију

Душан Репија
Лука Петровић, предсједник Организационог одбора манифестације: Морамо као народ да чувамо традицију

БАЊАЛУКА - Избор десет најбољих спортиста Републике Српске синоним је за спорт Српске и као такав природно је да “Глас” као организатор најстарије манифестације оваквог типа у региону, а и шире, има подршку институција, те јавних и приватних предузећа.

Захваљујући предсједнику Организационог одбора Луки Петровићу, генералног директора “Електропривреде РС”, подршка ни ове године није изостала. Већ на првој сједници Организационог одбора он је од присутних затражио да се максимално укључе у организацију. Свака помоћ оваквој манифестацији и спортистима уопште вишеструко нам се враћа. Примјер за то је и завршна свечаност, која је заказана за 16. децембар у Банском двору, када управо спортисти и спортски радници у свијет пошаљу најљепшу могућу слику Српске. Тада имамо прилику да се поклонимо пред Тијаном Бошковић, Немањом Мајдовом и многим другим асовима који су “наше горе лист”, а направили су свјетске каријере.

- Ово је на неки начин јубиларни Избор спортисте јер се одржава 65. пут. Морамо као народ да чувамо традицију, па тако и ову дугу шест и по деценија. Вриједности које промовишу наши спортисти и ова манифестација су нешто најљепше што имамо. Сама чињеница да се сваке године на једном мјесту окупе најбољи спортисти и спортски радници говори какав таленат и потенцијал имамо и колико смо признати у свијету - рекао је Петровић.

Он је са задовољством прихватио да буде на челу организације.

- Избор спортисте одолијева и има континуитет захваљујући раду запослених у “Гласу”, али би ентузијазам вјероватно био узалудан да нема подршке шире друштвене заједнице. “Електропривреда РС” је као и сваке године подржала ову манифестацију, а још тридесетак институција и привредних субјеката је узело учешћа у организацији. Свакако је неопходно нагласити значајну улогу Министарства породице, омладине и спорта, као једног од партнера организације. Добро знамо да је тешко организовати и мање догађаје, а Избор спортисте својом традицијом и континуитетом превазилази те оквире. Само удружени око правих вриједности можемо опстати и расти као друштво, а овакве прилике нас на то подсјећају - рекао је Петровић.

 

35

институција и компанија подржало организацију

 

10

награда, признања и плакета биће подијељено мимо додјеле признања за десет најбољих

 

5

пута најбољи спортиста био легендарни рукометаш Јеролим Караџа

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана