Luka Petrović, predsjednik Organizacionog odbora manifestacije: Moramo kao narod da čuvamo tradiciju

Dušan Repija
Luka Petrović, predsjednik Organizacionog odbora manifestacije: Moramo kao narod da čuvamo tradiciju

BANjALUKA - Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske sinonim je za sport Srpske i kao takav prirodno je da “Glas” kao organizator najstarije manifestacije ovakvog tipa u regionu, a i šire, ima podršku institucija, te javnih i privatnih preduzeća.

Zahvaljujući predsjedniku Organizacionog odbora Luki Petroviću, generalnog direktora “Elektroprivrede RS”, podrška ni ove godine nije izostala. Već na prvoj sjednici Organizacionog odbora on je od prisutnih zatražio da se maksimalno uključe u organizaciju. Svaka pomoć ovakvoj manifestaciji i sportistima uopšte višestruko nam se vraća. Primjer za to je i završna svečanost, koja je zakazana za 16. decembar u Banskom dvoru, kada upravo sportisti i sportski radnici u svijet pošalju najljepšu moguću sliku Srpske. Tada imamo priliku da se poklonimo pred Tijanom Bošković, Nemanjom Majdovom i mnogim drugim asovima koji su “naše gore list”, a napravili su svjetske karijere.

- Ovo je na neki način jubilarni Izbor sportiste jer se održava 65. put. Moramo kao narod da čuvamo tradiciju, pa tako i ovu dugu šest i po decenija. Vrijednosti koje promovišu naši sportisti i ova manifestacija su nešto najljepše što imamo. Sama činjenica da se svake godine na jednom mjestu okupe najbolji sportisti i sportski radnici govori kakav talenat i potencijal imamo i koliko smo priznati u svijetu - rekao je Petrović.

On je sa zadovoljstvom prihvatio da bude na čelu organizacije.

- Izbor sportiste odolijeva i ima kontinuitet zahvaljujući radu zaposlenih u “Glasu”, ali bi entuzijazam vjerovatno bio uzaludan da nema podrške šire društvene zajednice. “Elektroprivreda RS” je kao i svake godine podržala ovu manifestaciju, a još tridesetak institucija i privrednih subjekata je uzelo učešća u organizaciji. Svakako je neophodno naglasiti značajnu ulogu Ministarstva porodice, omladine i sporta, kao jednog od partnera organizacije. Dobro znamo da je teško organizovati i manje događaje, a Izbor sportiste svojom tradicijom i kontinuitetom prevazilazi te okvire. Samo udruženi oko pravih vrijednosti možemo opstati i rasti kao društvo, a ovakve prilike nas na to podsjećaju - rekao je Petrović.

 

35

institucija i kompanija podržalo organizaciju

 

10

nagrada, priznanja i plaketa biće podijeljeno mimo dodjele priznanja za deset najboljih

 

5

puta najbolji sportista bio legendarni rukometaš Jerolim Karadža

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana