Конститутивна сједница жирија манифестације "Гласа Српске": За најбољег спортисту конкуришу 23 кандидата

Никола Лучић
Конститутивна сједница жирија манифестације "Гласа Српске": За најбољег спортисту конкуришу 23 кандидата

БАЊАЛУКА - Све пријаве, њих 23, за 65. Избор десет најбољих спортиста Републике Српске које су пристигле на адресу "Гласа Српске" послате су у складу са правилима, тако да ће се 23 кандидата борити за звање најбољег спортисте Српске за 2019. годину.

Констатовано је ово послије прве сједнице жирија Избора десет најбољих спортиста, која је данас одржана у Бањалуци. Чланови овог тијела имали су на увид пријаве, биографије и резултате спортиста у текућој години па ће на идућа два засједања одлучити о томе који од кандидата је остварио најбоље резултате.

- Први пут сам у овој улози и већ сада могу да кажем да нас не чека нимало лак задатак. Иако ћемо тек на сљедећој сједници скратити листу кандидата, то неће бити лак посао, јер међу пријављеним заиста има неколико добрих резултата. Ту су олимпијске норме, учешћа на свјетским и европским првенствима, балканске медаље, а да не спомињем доминацију скоро свих кандидата на домаћим теренима - рекла је двострука учесница Зимских олимпијских игара Жана Новаковић.

Због раније преузетих обавеза предсједник жирија, прослављени фудбалер Дејан Станковић није могао да присуствује првој сједници, али је путем и-мејла добио све материјале па је упућен у рад комисије којој предсједава.

Идућа сједница заказана је за 2. децембар, на којој ће бити скраћене листе кандидата, а на посљедњој, која ће бити одржана на дан манифестације, 16. децембра, биће познато ко ће понијети титулу најбоље спортисте Српске.

Још актуелни лауреат је кајакаш Дарко Савић, који је и ове године један од 23 кандидата.

Осим избора десет најбољих, на завршној манифестацији биће додијељено још десет награда, признања и плакета и то у категоријама: најбољи спортиста из Републике Српске, најбољи тренер, амбасадор спорта РС, специјалне и паралелне везе Републике Српске и Србије, плакета за дугогодишњи допринос развоју спорта, најбољи спортски догађај године, плакета за изузетна достигнућа у параолимпијском спорту, плакета за изузетан спортски подухват године, плакета постхумно, златно перо "Лимун Папић". Чланови жирија разматрали су приједлоге, односно кандидате и за ова признања, а то ће још детаљније учинити када идући пут сједну за сто.

Кандидати

Бојан Љубишић (рукомет), Бојан Малешевић (теквондо), Далибор Илић (Игокеа), Давор Тубић (бициклизам), Драган Бабић (рафтинг), Игор Ђурица (џудо), Јелена Гајић (атлетика), Јована Биберџић (одбојка), Маја Ковачевић (куглање), Михајло Чепркало (пливање), Милада Елез (МеНеРаЛи), Раденко Томић (бокс), Сања Ерцег (стони тенис), Слађан Остојић (кик-бокс), Владимир Брадоњић (фудбал), Дарко Савић (кајак), Драшко Вујковић (ватерполо), Дражен Дувњак (кошарка у колицима), Лука Вуковић (карате), Момир Ашоња (Шаховски савез инвалида), Марко Шљивић (скијање), Немања Малешевић (тенис) и Никола Јовичић (стрељаштво).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана