Konstitutivna sjednica žirija manifestacije "Glasa Srpske": Za najboljeg sportistu konkurišu 23 kandidata

Nikola Lučić
Konstitutivna sjednica žirija manifestacije "Glasa Srpske": Za najboljeg sportistu konkurišu 23 kandidata

BANjALUKA - Sve prijave, njih 23, za 65. Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske koje su pristigle na adresu "Glasa Srpske" poslate su u skladu sa pravilima, tako da će se 23 kandidata boriti za zvanje najboljeg sportiste Srpske za 2019. godinu.

Konstatovano je ovo poslije prve sjednice žirija Izbora deset najboljih sportista, koja je danas održana u Banjaluci. Članovi ovog tijela imali su na uvid prijave, biografije i rezultate sportista u tekućoj godini pa će na iduća dva zasjedanja odlučiti o tome koji od kandidata je ostvario najbolje rezultate.

- Prvi put sam u ovoj ulozi i već sada mogu da kažem da nas ne čeka nimalo lak zadatak. Iako ćemo tek na sljedećoj sjednici skratiti listu kandidata, to neće biti lak posao, jer među prijavljenim zaista ima nekoliko dobrih rezultata. Tu su olimpijske norme, učešća na svjetskim i evropskim prvenstvima, balkanske medalje, a da ne spominjem dominaciju skoro svih kandidata na domaćim terenima - rekla je dvostruka učesnica Zimskih olimpijskih igara Žana Novaković.

Zbog ranije preuzetih obaveza predsjednik žirija, proslavljeni fudbaler Dejan Stanković nije mogao da prisustvuje prvoj sjednici, ali je putem i-mejla dobio sve materijale pa je upućen u rad komisije kojoj predsjedava.

Iduća sjednica zakazana je za 2. decembar, na kojoj će biti skraćene liste kandidata, a na posljednjoj, koja će biti održana na dan manifestacije, 16. decembra, biće poznato ko će ponijeti titulu najbolje sportiste Srpske.

Još aktuelni laureat je kajakaš Darko Savić, koji je i ove godine jedan od 23 kandidata.

Osim izbora deset najboljih, na završnoj manifestaciji biće dodijeljeno još deset nagrada, priznanja i plaketa i to u kategorijama: najbolji sportista iz Republike Srpske, najbolji trener, ambasador sporta RS, specijalne i paralelne veze Republike Srpske i Srbije, plaketa za dugogodišnji doprinos razvoju sporta, najbolji sportski događaj godine, plaketa za izuzetna dostignuća u paraolimpijskom sportu, plaketa za izuzetan sportski poduhvat godine, plaketa posthumno, zlatno pero "Limun Papić". Članovi žirija razmatrali su prijedloge, odnosno kandidate i za ova priznanja, a to će još detaljnije učiniti kada idući put sjednu za sto.

Kandidati

Bojan Ljubišić (rukomet), Bojan Malešević (tekvondo), Dalibor Ilić (Igokea), Davor Tubić (biciklizam), Dragan Babić (rafting), Igor Đurica (džudo), Jelena Gajić (atletika), Jovana Biberdžić (odbojka), Maja Kovačević (kuglanje), Mihajlo Čeprkalo (plivanje), Milada Elez (MeNeRaLi), Radenko Tomić (boks), Sanja Erceg (stoni tenis), Slađan Ostojić (kik-boks), Vladimir Bradonjić (fudbal), Darko Savić (kajak), Draško Vujković (vaterpolo), Dražen Duvnjak (košarka u kolicima), Luka Vuković (karate), Momir Ašonja (Šahovski savez invalida), Marko Šljivić (skijanje), Nemanja Malešević (tenis) i Nikola Jovičić (streljaštvo).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana