Кик-боксер Драженко Нинић обиљежио почетак новог миленијума: Незаборавни шампион и рекордер

Дарко Пашагић
Кик-боксер Драженко Нинић обиљежио почетак новог миленијума: Незаборавни шампион и рекордер

БАЊАЛУКА - Некадашњи члан Кик-бокс клуба Сектор Драженко Нинић, иако је одавно окачио рукавице о клин, још је власник неколико рекорда када је у питању Избор најбољих спортиста Републике Српске у организацији “Гласа Српске”.

Једини је од свих 179 спортиста, који су се нашли на листама у посљедњих 27 година, који је шест година заредом био у одабраном друштву, а и једини је који је успио да се два пута нађе на побједничком постољу.

Почетком овог миленијума је био један од најбољих кик-боксера свијета, са свих меридијана се враћао с одличјима и титулама и зато не треба да чуди што је био на листама од 2001. до 2006. године. Када се први пут пробио у одабрано друштво, заузео је треће мјесто, 2002. и 2003. године је био најбољи, потом четврти, па онда још два пута трећи.

Тај освојени 51 бод држао га је на првом мјесту вјечне листе најбољих спортиста Републике Српске све до 2015. године, када га је џудиста Митар Мрдић претекао за један бод, а годину касније предност је повећао на осам.

- Иако је од мог посљедњег појављивања на листи прошло пуних 13 година, све ми је то још у свјежем сјећању, посебно први пут када сам био трећи и сљедећа два када сам биран за најбољег спортисту Републике Српске. Сваки нови избор био је за мене велики доживљај, јер сам имао прилику да се дружим са најбољима из других спортова и тако стичем нова пријатељства - нагласио је Нинић.

И када је престао да се појављује на листама, остао је вјеран манифестацији “Гласа Српске”.

- Сваки пут тог дана када се бира најбољи спортиста потрудим се да дио времена проведем са њима, а наравно да сам редован гост на завршној церемонији, коју “Глас Српске” из године у годину све боље организује и она је понос свих нас, а поготово спортиста. То је сигурно манифестација вриједна дивљења, јер нешто што траје, ево већ 65. година заслужује све похвале и честитке. А, свима онима који се нађу на листи најбољих за 2019. годину унапријед честитам и из искуства им кажем да ће им та награда бити велики стимуланс и мотив за наставак каријере - додао је Нинић.
 

 

Импозантна каријера

Драженко Нинић се може похвалити да је седам година заредом наступао у финалима европских и свјетских шампионата, и за то вријеме освојио је четири титуле.

Аматерски првак Европе био је 2000, 2002. и 2004, а 2006. године био је други.

Шампион свијета постао је у украјинској Јалти 2001. године, а вицешампион 2003. и 2005. године. Био је првак Медитерана 2001. године, шампион Балкана 2001. и 2006. године. У професионалној каријери четири пута био је првак Европе, те три пута шампион свијета у три различите федерације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана