Kik-bokser Draženko Ninić obilježio početak novog milenijuma: Nezaboravni šampion i rekorder

Darko Pašagić
Kik-bokser Draženko Ninić obilježio početak novog milenijuma: Nezaboravni šampion i rekorder

BANjALUKA - Nekadašnji član Kik-boks kluba Sektor Draženko Ninić, iako je odavno okačio rukavice o klin, još je vlasnik nekoliko rekorda kada je u pitanju Izbor najboljih sportista Republike Srpske u organizaciji “Glasa Srpske”.

Jedini je od svih 179 sportista, koji su se našli na listama u posljednjih 27 godina, koji je šest godina zaredom bio u odabranom društvu, a i jedini je koji je uspio da se dva puta nađe na pobjedničkom postolju.

Početkom ovog milenijuma je bio jedan od najboljih kik-boksera svijeta, sa svih meridijana se vraćao s odličjima i titulama i zato ne treba da čudi što je bio na listama od 2001. do 2006. godine. Kada se prvi put probio u odabrano društvo, zauzeo je treće mjesto, 2002. i 2003. godine je bio najbolji, potom četvrti, pa onda još dva puta treći.

Taj osvojeni 51 bod držao ga je na prvom mjestu vječne liste najboljih sportista Republike Srpske sve do 2015. godine, kada ga je džudista Mitar Mrdić pretekao za jedan bod, a godinu kasnije prednost je povećao na osam.

- Iako je od mog posljednjeg pojavljivanja na listi prošlo punih 13 godina, sve mi je to još u svježem sjećanju, posebno prvi put kada sam bio treći i sljedeća dva kada sam biran za najboljeg sportistu Republike Srpske. Svaki novi izbor bio je za mene veliki doživljaj, jer sam imao priliku da se družim sa najboljima iz drugih sportova i tako stičem nova prijateljstva - naglasio je Ninić.

I kada je prestao da se pojavljuje na listama, ostao je vjeran manifestaciji “Glasa Srpske”.

- Svaki put tog dana kada se bira najbolji sportista potrudim se da dio vremena provedem sa njima, a naravno da sam redovan gost na završnoj ceremoniji, koju “Glas Srpske” iz godine u godinu sve bolje organizuje i ona je ponos svih nas, a pogotovo sportista. To je sigurno manifestacija vrijedna divljenja, jer nešto što traje, evo već 65. godina zaslužuje sve pohvale i čestitke. A, svima onima koji se nađu na listi najboljih za 2019. godinu unaprijed čestitam i iz iskustva im kažem da će im ta nagrada biti veliki stimulans i motiv za nastavak karijere - dodao je Ninić.
 

 

Impozantna karijera

Draženko Ninić se može pohvaliti da je sedam godina zaredom nastupao u finalima evropskih i svjetskih šampionata, i za to vrijeme osvojio je četiri titule.

Amaterski prvak Evrope bio je 2000, 2002. i 2004, a 2006. godine bio je drugi.

Šampion svijeta postao je u ukrajinskoj Jalti 2001. godine, a vicešampion 2003. i 2005. godine. Bio je prvak Mediterana 2001. godine, šampion Balkana 2001. i 2006. godine. U profesionalnoj karijeri četiri puta bio je prvak Evrope, te tri puta šampion svijeta u tri različite federacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana