Избор најбољих спортиста Републике Српске: Жири верификовао приједлоге савеза

Г.С.
Избор најбољих спортиста Републике Српске: Жири верификовао приједлоге савеза

БАЊАЛУКА - Стручни жири 69. Избора десет најбољих спортиста Републике Српске у организацији “Гласа Српске” усвојио је листу кандидата који су у конкуренцији за награде и признања у 2023. години.

Стручни жири добио је приједлоге струковних савеза, а нажалост нису сви одговорили на захтјев “Гласа Српске” да доставе имена својих кандидата. На првој сједници жирија верификоване су пристигле кандидатуре, укупно њих 19 који конкуришу за признање и остали су у избору.

Нажалост због несугласица у одређеним савезима нису дошле све пријаве чиме су највише оштећени спортисти који су остварили добре резултате у 2023. години.

У име струковних савеза достављени су сљедећи приједлози за Избор за најбољег спортисту Републике Српске: Урош Гутић (атлетика), Божидар Вучуревић (џудо), Никола Ћетковић (фудбал), Никола Дрљић (одбојка), Ивана Илић (теквондо), Далибор Стојановић (шах), Никола Михаиловић (стони тенис), Драшко Вујковић (ватерполо), Владимир Станковић (рукомет), Никола Дробњак (кик бокс), Матеј Рашић (стрељаштво), Андреј Недић (тенис), Јован Лекић (пливање), Марина Куртеш (карате), Алекса Вуковић (смучање), Урош Гутић (атлетика), Драган Ђуран (сједећа одбојка), Перо Кузмановић (кошарка у колицима), Душан Мачкић (кајак).

- Упознали смо чланове жирија с приједлозима струковних савеза и представили им постигнуте резултате спортиста у 2023. години. Чланови жирија ће у наредном периоду да размотре постигнуте резултате па ћемо на другој сједници да скратимо листу на 10 имена. Разматрали смо и приједлоге за преостала признања и саставили листу кандидата. Сједница је протекла у конструктивном тону, а желимо да донесемо праве одлуке - истакао је Милан Зубовић, члан жирија за Избор најбољих спортиста Републике Српске.

Наредна сједница стручног жирија биће одржана у петак, 1. децембра и на њој ће бити скраћене листе те ће остати 10 кандидата у конкуренцији за најбољег спортисту Републике Српске.

Коначну одлуку о пласману на “вјечној листи” донијеће жири на својој трећој сједници на дан избора, 12. децембра. Тим засједањем предсједаваће Божидар Маљковић, предсједник Олимпијског комитета Србије и легендарни кошаркашки тренер. Завршна манифестација биће одржана у Банском двору у 20 часова.

Најперспективнији

Као и сваке године у оквиру завршне манифестације Избора десет најбољих спортиста Републике Српске, Министарство породице, омладине и спорта уручиће признања за десет најперспективнијих спортиста и спортисту с инвалидитетом. Процедуру овог избора води ресорно министарство у сарадњи са струковним савезима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана