Izbor najboljih sportista Republike Srpske: Žiri verifikovao prijedloge saveza

G.S.
Izbor najboljih sportista Republike Srpske: Žiri verifikovao prijedloge saveza

BANjALUKA - Stručni žiri 69. Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske u organizaciji “Glasa Srpske” usvojio je listu kandidata koji su u konkurenciji za nagrade i priznanja u 2023. godini.

Stručni žiri dobio je prijedloge strukovnih saveza, a nažalost nisu svi odgovorili na zahtjev “Glasa Srpske” da dostave imena svojih kandidata. Na prvoj sjednici žirija verifikovane su pristigle kandidature, ukupno njih 19 koji konkurišu za priznanje i ostali su u izboru.

Nažalost zbog nesuglasica u određenim savezima nisu došle sve prijave čime su najviše oštećeni sportisti koji su ostvarili dobre rezultate u 2023. godini.

U ime strukovnih saveza dostavljeni su sljedeći prijedlozi za Izbor za najboljeg sportistu Republike Srpske: Uroš Gutić (atletika), Božidar Vučurević (džudo), Nikola Ćetković (fudbal), Nikola Drljić (odbojka), Ivana Ilić (tekvondo), Dalibor Stojanović (šah), Nikola Mihailović (stoni tenis), Draško Vujković (vaterpolo), Vladimir Stanković (rukomet), Nikola Drobnjak (kik boks), Matej Rašić (streljaštvo), Andrej Nedić (tenis), Jovan Lekić (plivanje), Marina Kurteš (karate), Aleksa Vuković (smučanje), Uroš Gutić (atletika), Dragan Đuran (sjedeća odbojka), Pero Kuzmanović (košarka u kolicima), Dušan Mačkić (kajak).

- Upoznali smo članove žirija s prijedlozima strukovnih saveza i predstavili im postignute rezultate sportista u 2023. godini. Članovi žirija će u narednom periodu da razmotre postignute rezultate pa ćemo na drugoj sjednici da skratimo listu na 10 imena. Razmatrali smo i prijedloge za preostala priznanja i sastavili listu kandidata. Sjednica je protekla u konstruktivnom tonu, a želimo da donesemo prave odluke - istakao je Milan Zubović, član žirija za Izbor najboljih sportista Republike Srpske.

Naredna sjednica stručnog žirija biće održana u petak, 1. decembra i na njoj će biti skraćene liste te će ostati 10 kandidata u konkurenciji za najboljeg sportistu Republike Srpske.

Konačnu odluku o plasmanu na “vječnoj listi” donijeće žiri na svojoj trećoj sjednici na dan izbora, 12. decembra. Tim zasjedanjem predsjedavaće Božidar Maljković, predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije i legendarni košarkaški trener. Završna manifestacija biće održana u Banskom dvoru u 20 časova.

Najperspektivniji

Kao i svake godine u okviru završne manifestacije Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske, Ministarstvo porodice, omladine i sporta uručiće priznanja za deset najperspektivnijih sportista i sportistu s invaliditetom. Proceduru ovog izbora vodi resorno ministarstvo u saradnji sa strukovnim savezima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana