Избор најбољих спортиста Републике Српске: Жири скратио листу кандидата

Дарко Пашагић
Избор најбољих спортиста Републике Српске: Жири скратио листу кандидата

БАЊАЛУКА - Стручни жири “Гласа Српске” је на својој другој сједници у Бањалуци скратио списак кандидата у Избору за десет најбољих спортиста Републике Српске.

Након што су на првој сједници верификовали пристигле приједлоге струковних савеза и упознали се са резултатима, чланови жирија су сад имали пуно тежи задатак. На другој сједници требало је да одмјере све резултате и да донесу одлуке који спортисти ће остати у конкуренцији за награду.

Тако је на крају остало 10 кандидата у Избору за најбољег спортисту Републике Српске.

- Пред нама је био изузетно тежак посао да вреднујемо резултате које су наши спортисти постигли у 2023. години. Сваки тај успјех представља плод напорних тренинга и великих одрицања, тако да смо пажљиво проучили све резултате у овој години и донијели одлуке. Сваком спортисти смо посветили дужну пажњу, јер ова манифестација представља круну сезоне на којој треба да буду награђени за све што су урадили током године. На крају смо се одлучили за десет кандидата који остају у Избору и о којима ћемо расправљати на посљедњој сједници - истакао је члан жирија Драженко Нинић, који је два пута понио признање за најбољег спортисту Републике Српске.

Поред тога, стручни жири је утврдио и кандидате за преостала признања и награде. На завршној манифестацији биће додијељено још десет награда, признања и плакета и то у категоријама: најбољи спортиста из Републике Српске, најбољи тренер, амбасадори спорта Републике Српске, плакета за специјалне и паралелне везе Републике Српске и Србије, плакета за дугогодишњи допринос развоју и афирмацији спорта, најбољи спортски догађај године, плакета за изузетна достигнућа у параолимпијском спорту, плакета за спортски подухват године, плакета постхумно и Златно перо “Лимун Папић” као награда најбољем спортском новинару Српске.

Коначну одлуку стручни жири ће донијети на дан завршне манифестације, 12. децембра, када ће одлучити о коначном пласману спортиста на листи.

Као и сваке године у оквиру завршне манифестације Министарство породице, омладине и спорта у Влади Републике Српске уручиће признања за десет најперспективнијих спортиста и спортисту с инвалидитетом. Процедуру овог избора води ресорно министарство у сарадњи са струковним савезима.

Завршна манифестација Избора десет најбољих спортиста Републике Српске биће одржана 12. децембра у Банском двору у Бањалуци са почетком у 20 часова уз директан пренос на програму Радио-телевизије Републике Српске.

У току гласање

Традиционално, за најбоље спортисте Републике Српске можете да гласате и путем СМС порука. У новинама и на порталу “Гласа Српске” објављена су имена кандидата по бројевима, а за свог фаворита гласате тако што у поруци напишете ГЛ затим размак те број кандидата на представљању и пошаљете на 091 610 102.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана