Izbor najboljih sportista Republike Srpske: Žiri skratio listu kandidata

Darko Pašagić
Izbor najboljih sportista Republike Srpske: Žiri skratio listu kandidata

BANjALUKA - Stručni žiri “Glasa Srpske” je na svojoj drugoj sjednici u Banjaluci skratio spisak kandidata u Izboru za deset najboljih sportista Republike Srpske.

Nakon što su na prvoj sjednici verifikovali pristigle prijedloge strukovnih saveza i upoznali se sa rezultatima, članovi žirija su sad imali puno teži zadatak. Na drugoj sjednici trebalo je da odmjere sve rezultate i da donesu odluke koji sportisti će ostati u konkurenciji za nagradu.

Tako je na kraju ostalo 10 kandidata u Izboru za najboljeg sportistu Republike Srpske.

- Pred nama je bio izuzetno težak posao da vrednujemo rezultate koje su naši sportisti postigli u 2023. godini. Svaki taj uspjeh predstavlja plod napornih treninga i velikih odricanja, tako da smo pažljivo proučili sve rezultate u ovoj godini i donijeli odluke. Svakom sportisti smo posvetili dužnu pažnju, jer ova manifestacija predstavlja krunu sezone na kojoj treba da budu nagrađeni za sve što su uradili tokom godine. Na kraju smo se odlučili za deset kandidata koji ostaju u Izboru i o kojima ćemo raspravljati na posljednjoj sjednici - istakao je član žirija Draženko Ninić, koji je dva puta ponio priznanje za najboljeg sportistu Republike Srpske.

Pored toga, stručni žiri je utvrdio i kandidate za preostala priznanja i nagrade. Na završnoj manifestaciji biće dodijeljeno još deset nagrada, priznanja i plaketa i to u kategorijama: najbolji sportista iz Republike Srpske, najbolji trener, ambasadori sporta Republike Srpske, plaketa za specijalne i paralelne veze Republike Srpske i Srbije, plaketa za dugogodišnji doprinos razvoju i afirmaciji sporta, najbolji sportski događaj godine, plaketa za izuzetna dostignuća u paraolimpijskom sportu, plaketa za sportski poduhvat godine, plaketa posthumno i Zlatno pero “Limun Papić” kao nagrada najboljem sportskom novinaru Srpske.

Konačnu odluku stručni žiri će donijeti na dan završne manifestacije, 12. decembra, kada će odlučiti o konačnom plasmanu sportista na listi.

Kao i svake godine u okviru završne manifestacije Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske uručiće priznanja za deset najperspektivnijih sportista i sportistu s invaliditetom. Proceduru ovog izbora vodi resorno ministarstvo u saradnji sa strukovnim savezima.

Završna manifestacija Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske biće održana 12. decembra u Banskom dvoru u Banjaluci sa početkom u 20 časova uz direktan prenos na programu Radio-televizije Republike Srpske.

U toku glasanje

Tradicionalno, za najbolje sportiste Republike Srpske možete da glasate i putem SMS poruka. U novinama i na portalu “Glasa Srpske” objavljena su imena kandidata po brojevima, a za svog favorita glasate tako što u poruci napišete GL zatim razmak te broj kandidata na predstavljanju i pošaljete na 091 610 102.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana