ИЗБОР ДЕСЕТ НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ – ПРЕДСТАВЉАМО: Младен Плакаловић, приједлог Смучарског савеза РС: Пјонгчанг идући изазов

Милан Зубовић
ИЗБОР ДЕСЕТ НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ – ПРЕДСТАВЉАМО: Младен Плакаловић, приједлог Смучарског савеза РС: Пјонгчанг идући изазов

Бањалука - Другу годину заредом Младен Плакаловић приједлог је Смучарског савеза Републике Српске за акцију „Гласа Српске“ Избор десет најбољих спортиста РС.

Када је ријеч о биатлону и ски трчању поново је био без премца у Српској и БиХ ове године гдје је освојио сва прва мјеста док је имао доста успјеха на међународном плану. Као најзначајнији резултат истиче се пето мјесто на Славик купу у Словачкој.

- На свим домаћин тркама био сам побједник док ми је најдраже пето мјесто из Словачке када сам скупио 52 ФИС бода што је најбољи резултат неког такмичара из БиХ свих времена. Тада нас је наступило више од 120 и нисам очекивао да ћу бити у самом врху, јер нисам много познавао конкуренцију, али сам дао све од себе и кроз циљ прошао као пети. Рад на тренинзима се исплатио и било је само питање када ћу стићи до једног таквог резултата - изјавио је Плакаловић.

А норма за Свјетски куп је један резултат испод 60 ФИС бодова, а Младен их има три. Изборио је А норму за Зимске олимпијске игре у Пјонгчангу и нада се да ће путовати у Јужну Кореју што би му био трећи пут да наступи на највећој зимској спортској сцени.

- Тренутно сам на обуци за полицајца и надам се да ћу добити слободне дане да отпутујем у Пјонгчанг јер се ипак ради о Зимским олимпијским играма гдје ће се окупити најбољи спортисти свијета. Добро сам одрадио припреме током љета и веома ми је жао што се нећу такмичити током већег дијела сезоне јер ми је ова обука врло битна па не могу изостајати са предавања. Ипак, одржаћу форму за Пјонгчанг јер имам слободне викенде када ћу тренирати и спремати се за ЗОИ - казао је Плакаловић.

Други пут кандидат

Прошле године заузео је десето мјесто на Избору десет најбољих спортиста Републике Српске и сада се нада бољем пласману.

- За мене је била част што сам био међу десет најбољих, јер је то било признање за мене као и за спорт којим се бавим. Ова номинација такође ми много значи и надам се да ћу бити боље пласиран него прошле године - рекао је Плакаловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана